Anatol Şalaru: Mitingurile din 3 şi 16 mai au speriat guvernarea mafiotă. Shor arestat pentru a potoli spiritele

Anatol Şalaru, vicepreşedintele Paridului Liberal din Moldova
Anatol Şalaru, vicepreşedintele Paridului Liberal din Moldova (facebook.com / Anatol-Salaru)

Deciziile instanţei de la Chişinău de a-l plasa în arest pe Viorel Bârcă, fost preşedinte al Băncii de Economii, şi de menţinerea în arest la domiciliu a omului de afaceri Ilan Shor a iscat comentarii în cadrul Partidului Liberal. Anatol Şalaru, vicepreşedinte al PL, a afirmat miercuri că Ilan Shor ar fi spus tot ce ştie, dacă ar fi fost plasat în arest.

"Acum politicienii nu-l protejează pe Shor. Se protejează pe ei. Cei care l-au susţinut, cei care au făcut asta, se protejează pe ei”, a mai adăugat liberal Anatol Şalaru în cadrul emisiunii „PAHOMI” de la Realitatea TV.

„La mitingul din 3 şi 16 mai, oamenii au cerut ceva. În presă se vorbeşte. Aţi văzut în sondaje, 40 şi ceva la sută din cetăţeni cred că Vlad Filat a avut de beneficiat de pe urma delapidării BEM-ului. Lumea deja şi-a făcut o impresie. Opinia publică nu mai poate fi schimbată, lumea aşteaptă să fie pedepsiţi oamenii. Şi-atunci, „haideţi să-i dăm un arest la domiciliu lui Shor că poate cumva se linişteşte lumea. Între timp, noi mai inventăm nişte evenimente din astea ca să atragem atenţia şi până la urmă se rezolvă”. Aţi văzut, totul a fost făcut după o schemă în stil mafiot”, a explicat deputatul liberal.

Este de menţionat faptul că săptămâna trecută, câteva dintre maşinile lui Shor au fost surprinse pe aeroportul din Chişinău, pline cu bagaje, deşi acesta se afla în arest la domiciliu. Potrivit Jurnal TV maşinile s-ar fi deplasat spre aeroport până noaptea târziu.

În opinia liberalului, până acum Ilan Shor nu s-ar fi grăbit să-şi scoată activele din ţară, având asigurări probabil că „totul va fi ok”, însă după evenimentele din luna mai nimeni nu ştie ce va urma.

„Toţi aşteaptă, ce va fi mai departe. Va ieşi lumea-n stradă, nu va ieşi, ce va fi după alegerile locale?! Dacă nu erau mitingurile de la 3 şi 16 mai nu s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Şi ei s-au speriat de aceste evenimente, de poziţia oamenilor. Toţi gândeau că „avem atâtea televiziuni, le punem macaroane pe urechi”, dar mitingul din 3 mai le-a cam stricat un pic planurile”, a punctat politicianul.

În ceea ce priveşte jaful celor trei bănci, Şalaru este de părere că adevărul se va afla doar atunci când „se va schimba guvernarea şi dacă vom aduce un procuror de afară”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe