Anatol Şalaru: Germania să nu aducă zidul berlinez pe Prut, acolo România nu a avut niciodată hotar

Dacă tragedia basarabenilor anexaţi forţat la Uniunea Sovietică va fi uitată şi nu va fi sancţionată există toate şansele ca un nou pact Ribbentrop-Molotov să se nască, cu aceiaşi actori, afirmă Anatol Şalaru.
Protestul PUN în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău 23.08.2018
Protestul PUN în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău 23.08.2018 (facebook.com/burlacu sergiu)

Partidul Unităţii Naţionale (PUN) a organizat, joi 23 august un miting de comemorare în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse dar şi a misiunii diplomatice germane la Chişinău. Unioniştii au condamnat pactul Ribbentrop-Molotov semnat pe 23 august 1939, care a dus la anexarea Basarabiei de către Uniunea Sovietică.

”Unii dintre noi am uitat că Germania nazistă este la fel de vinovată precum Rusia de tragedia românilor. Dezastrul basarabenilor îşi are originea în acest pact criminal. Le amintim că ei sunt autorii, că avem sute de mii de victime din cauza lor, ei nu şi-au cerut scuze de la poporul român din Basarabia pentru crimele făcute.

Dacă vom uita şi nu vom sancţiona avem toate şansele ca un nou pact Ribbentrop-Molotov să se nască. Din păcate, cu aceiaşi actori”, a declarat preşedintele PUN Anatol Şalaru cerând Germaniei să nu „aducă zidul berlinez pe Prut, acolo România nu a avut niciodată hotar”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe