Anatol Şalaru despre declaraţiile ministrului Finanţelor: Acesta a simţit nevoia de a-şi arăta slugărnicia faţă de Igor Dodon

Ion Chicu nu este interesat de monopolurile la importurile alimentare, de recuperarea miliardului furat sau de scăderea nivelului de trai în R.Moldova etc., dar îl apără pe Dodon, „icoana dătătoare de funcţii”, afirmă Şalaru.
Anatol Şalaru, ministrul Apărării
Anatol Şalaru, ministrul Apărării (facebook.com)

În cadrul unei conferinţe de presă, Traian Băsescu l-a numit pe Igor Dodon „pudelul Moscovei”, iar ministrul Finanţelor de la Chişinău a considerat necesar să-i ia apărarea şefului statului scriind pe pagina sa de Facebook că insultându-l pe Dodon fostul preşedinte al României ar fi ofensat toţi cetăţenii Republicii Moldova ceea ce este „inacceptabil” şi „foarte regretabil”.

În context, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru susţine că ministrul Finanţelor moldoveneşti, Ion Chicu, simte nevoia de a-şi arăta slugărnicia faţă de Dodon sperând că astfel, funcţia de premier promisă, se va materializa în sfârşit.

„Se pare că Ion Chicu nu este interesat de devalorizarea leului, de monopolurile instituite pe importurile alimentare, de recuperarea miliardului furat sau de scăderea accelerată a nivelului de trai în R. Moldova. Ion Chicu este interesat de icoana dătătoare de funcţii, Igor Dodon”, a adăugat politicianul.

Liderul PUN a ţinut să-i reamintească lui Ion Chicu despre banii oferiţi de România şi mai ales că Ministerul Finanţelor trebuie să returneze României nişte credite fără de care acordurile cu FMI şi Banca Mondială nu ar fi fost posibile.

„Dacă, în logica lui Ion Chicu, atacurile lui Traian Băsescu la adresa lui Dodon ar fi un atac la cetăţenii R. Moldova ar rezulta că atacul lui Chicu la Traian Băsescu este un atac la România. Atacurile de genul ăsta nu rămân necontabilizate la Bucureşti. România are o memorie instituţională extrem de bună” a ţinut să noteze fostul ministru al Apărării.

În concluzie, Anatol Şalaru şi-a exprimat speranţa ca premierul Pavel Filip „să dezavueze public declaraţiile lui Ion Chicu la adresa lui Traian Băsescu pentru că, s-ar putea ca după ce avem un preşedinte care nu a călcat la Bucureşti să avem şi un premier care va vedea capitala României în poze şi la televizor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe