Anatol Şalaru: Ceea ce i se întâmplă acum lui Mihai Ghimpu era inevitabil

Anatol Şalaru, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale
Anatol Şalaru, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (Captură Foto / TVC21)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru consideră că ceea ce i se întâmplă în prezent liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu era inevitabil, specificând că „un partid care a ajuns la 0,6 la sută nu mai poate creşte, indiferent ce se întâmplă”.

În context, Anatol Şalaru a menţionat că „Dl Ghimpu, exagerat a încercat să controleze tot ce mişcă în partid şi nu a delegat competenţe celorlalţi şi nu a permis altora să crească”, lucru care s-a întâmplat îndeosebi după ce a avut ocazia să fie preşedinte interimar, întrucât de atunci „s-a cam terminat cu democraţia în Partidul Liberal”.

„Mihai Ghimpu crede că toată lumea luptă împotriva lui, el nu-şi vede propriile greşeli şi are nevoie şi de o justificare în faţa propriilor membri de partid. 99 la sută din membrii PL au înţeles că trebuie schimbat liderul, dar liderul nu a înţeles că i-a venit timpul să plece şi s-a cramponat de această funcţie şi a adus partidul la ceea ce este acum”, a declarat Anatol Şalaru în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Pe lângă toate câte li se întâmplă liberalilor în prezent, Şalaru, fost membru PL, regretă doar prin ceea ce trece „Dorin Chirtoacă şi sper din tot sufletul să-şi demonstreze nevinovăţia”. „Ce se întâmplă astăzi cu Gamreţchi, Grozavu, Chirinciuc şi alţii, cred că era inevitabil să se întâmple”, a adăugat liderul PUN, iar la întrebarea moderatorului dacă e posibil ca Dorin Chirtoacă să fi fost arestat de către CNA fără acordul lui Plahotniuc, Şalaru a răspuns „habar n-am”.

Politicianul a subliniat şi faptul că până nu demult lui Ghimpu „îi era frică să rostească numele lui Plahotniuc, acum înearcă să-şi găsească duşmani ca să se spele de greşelile pe care le-a făcut”. În context amintim faptul că recent Mihai Ghimpu declara că „azi totul e în mâinile PD-ului, azi toţi staţi şi vă temeţi de şeful vostru. Naşul acestor coordonări este Vlad Plahotniuc în conlucrare cu Igor Dodon şi Anatol Şalaru”, cu referire la dosarul nepotului său, Dorin Chirtoacă.

Preşedintele PUN s-a arătat sigur de faptul că Dorin Chirtoacă nu ar mai sta în Partidul Liberal chiar dacă îşi demonstrează nevinovăţia, întrucât „încă înainte să fie arestat, dorea să plece din PL, fiindcă nu mai putea suporta presiunea din partea lui Mihai Ghimpu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe