Anatol Şalaru: ”Autonumiţii statalişti” - cutii de rezonanţă ale lui Dodon şi ale Moscovei

Nemulţumiţi de activitatea politică a lui Traian Băsescu în Moldova, liderii a trei ONG-uri solicită autorităţilor de la Chişinău să anuleze articolul din Constituţie care permite cetăţenilor străini implicarea în politica moldovenească.
Anatol Şalaru şi Traian Băsescu
Anatol Şalaru şi Traian Băsescu (facebook.com)

Ca urmare a faptului că joi unele ONG-uri din Republica Moldova au lanasat critici publice împotriva Partidul Unităţii Nationale (PUN) şi a preşedintelui de onoare Traian Băsescu pentru activităţile politice derulate în ţară, Anatol Şalaru susţine că ”autonumiţii statalişti” ar avea dreptul la replică doar în cazul când vor face măcar 0,1% din ceea ce a făcut Traian Băsescu pentru RM. Până atunci însă ar fi doar nişte cutii de rezonanţă ale lui Dodon şi ale Moscovei.

”Aşa autonumiţii statalişti, pe un ton marţial, somează clasa politică să-l oprească pe preşedintele PUN, Traian Băsescu. Le recomand să meargă în satele Republicii Moldova la grădiniţele renovate de România din banii alocaţi de Traian Basescu, să meargă la Cotul Morii reconstruit de la zero, să meargă la zecile de mii de studenţi care învaţă în România sau să vorbească cu cei care au primit cetăţenia română”, a adăugat Şalaru.

Reprezentanţii organizaţiilor obşteşti „Voievod”, „Urmaşii lui Ştefan” şi „Scutul moldovenesc” în cadrul unei conferinţe de presă au condamnat activitatea politică în R. Moldova a fostului preşedinte al României Traian Băsescu, prin care este promovată unirea. Liderii celor trei ONG-uri au cerut autorităţilor de la Chişinău să anuleze articolul din Constituţie care le permite cetăţenilor străini implicarea în politica moldovenească.