Analiza de carte: "Recoltarea Sangeroasa" confirma o practica macabra

Coperta cartii "Bloody Harvest" ("Recoltare sangeroasa") de Kilgour si Matas. Raportul detaliat "Bloody Harvest" este acum valabil sub forma de carte.
Coperta cartii "Bloody Harvest" ("Recoltare sangeroasa") de Kilgour si Matas. Raportul detaliat "Bloody Harvest" este acum valabil sub forma de carte. (Prin amabilitatea Serphim Editions)

Ottawa - Recoltare sangeroasa - Uciderea membrilor Falun Gong pentru organele lor este o explicatie meticuloasa a adevaratelor intamplari care suna precum o poveste de groaza a lui Stephen King.

O prevestire a acelei nenorociri apare la inceputul cartii: "Acuzatiile, daca sunt adevarate, reprezentau o forma dezgustatoare a raului, care, in ciuda tuturor depravarilor umane, era nou pe aceasta planeta."

In mai 2006, coautorii David Matas si David Kilgour au primit o scrisoare de la Coalitia pentru Investigarea Persecutarii Falun Gong (CIPFG) solicitandu-le sa investigheze acuzatiile care i-au trimis in inchisoare pe practicantii Falun Gong care au fost folositi pentru a aproviziona cu organe industria turismului pentru transplanturi din China.

Fara martori oculari si imposibilitatea de a intra in China, autorii au utilizat surse (verificate) independente si un model de rationament deductiv pentru a ajunge la concluzia ca acuzatiile au fost intr-adevar adevarate.

Rezultatul cercetarilor lor a fost un raport preliminar publicat in iulie 2006. Un al doilea raport, cu noi dovezi, a fost publicat in ianuarie 2007. Ambele au fost publicate pe internet.

www.epochtimes-romania.com/articles/2006/10/article_5996.html

Recent cartea publicata este mai complexa decat rapoartele si contine materiale care nu au fost publicate in prealabil. Este prezentata in doua sectiuni: dovada care a condus la concluzia autorilor si raspunsurile la rapoarte, urmate de unele sugestii de oprire a practicii de utilizare a organelor donatorilor vii din China.

Kilgour si Matas au concluzionat ca "un set de exercitii pacifiste, sanatoase cu un fundament spiritual a fost facut ilegal in 1999 de catre Partidul Comunist din cauza temerii ca ar putea ameninta dominatia Partidului si se pare ca multi dintre cei care au facut aceste exercitii au fost executati pentru a le lua organele".

David Matas, coautor la "Recoltare sangeroasa"

Matas, un avocat de drepturile omului care a primit in Canada "Ordinul pentru munca sa in domeniul drepturilor omului" si Kilgour, un fost procuror al coroanei si fost membru al parlamentului, au produs dovezi coplesitoare care ar putea scutura presa si diferite guverne din lume pentru indiferenta lor privitoare la persecutarea Falun Gong de catre regimul chinez.

Conducatorul CIPFG, Clive Ansley a declarat ca este incantat de publicarea "Recoltarii Sangeroase" si spera ca aceasta carte "va determina mult mai multe dezbateri publice decat au fost pana acum."

El a sustinut ca presa principala este "nescuzabil neglijenta" de neevidentierea recoltarii ilicite a organelor membrilor Falun Gong din China.

"Informatiile sunt acolo, oamenii din media stiu asta, dar ei nu au facut aproape nimic in sensul publicarii, ceea ce inseamna ca un procentaj semnificativ al populatiei din America de Nord, in particular, nu constientizeaza faptul ca asistam, in esenta, la un alt holocaust."

Plecand de la faptul ca in 1999, anul in care numarul transplanturilor de organe realizate in China a inceput sa creasca dramatic, a fost acelasi in care persecutarea Falun Gong a inceput, autorii au dezvaluit diverse fapte care explica de ce odioasa recoltare de organe a inceput si cum a fost desfasurata. Unele din multiplele elemente descrise in carte includ:

- In China nu exista un sistem pentru donari voluntare, iar aversiunea sociala pentru donari de organe inseamna ca donatorii sunt rari

- Numeroase marturii ale fostilor prizonieri Falun Gong care detaliau modul in care erau testati si examinati regulat (prin efectuarea analizelor de sange)in timp ce prizonierii de drept comun nu erau.

- Marturiile celor care au vizitat China pentru a primi organe si timpul de asteptare extrem de scurt pentru ca un organ compatibil sa devina disponbil.

- Site-urile care fac reclama donatorilor in viata a caror functie renala este verificata inainte de operatie.

- Uriasa cifra a transplanturilor realizate anual nu poate fi explicata prin folosirea prizonierilor executati sau a celor in moarte cerebrala.

Implicarea medicilor militari si a spitalelor in traficarea organelor umane in relatie cu persecutarea sistematica a aderentilor Falun Gong a dus la numarul mare de transplanturi care au avut loc fara nicio inregistrare a provenientei donatorilor.

"O explicatie completa a provenientei organelor transferate va combate acuzatiile", au scris autorii.

"Daca sursa tuturor transplanturilor ar putea fi urmarita, fie catre donatorii voluntari sau catre prizonierii executati, atunci acuzatiile privitoare la Falun Gong vor fi combatute. Dar o asemenea urmarire este imposibila."

David Kilgour, coautor la "Recoltare sangeroasa"

Partea jucata de catre Occident in aprobarea recoltarii de organe de la donatorii vii este de asemenea discutata in carte. Cel mai important aspect poate fi rolul considerentelor economice - si inclinatia oamenilor de afaceri si a guvernelor de a le face pe plac liderilor comunisti, pentru a cistiga sau mentine legaturi de afaceri cu China.

Autorii subliniaza importanta continuarii pledoariei pentru drepturile omului in China si explica ca desi regimul chinez nu poate fi fortat sa-si modifice principiile, el poate fi confruntat cu faptele. Faptele fac regimul sa arate rau, iar China se teme cel mai mult de periclitarea fatadei.

Lansarea cartii va fi organizata la Galeria Asociatiei Femeilor de Arta, pe 15 noiembrie de la 2 p.m. la 4 p.m., in Toronto la numarul 23 pe Prince Arthur Ave.

In Ottawa, autorii vor organiza o conferinta de presa in camera pentru presa de la Parliament Hill luni, 16 noiembrie, la ora 10 a.m. Lansarea va avea loc la ora 4: 30 p.m. in camera 208, West Block.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură