Analistul Victor Ciobanu: Plahotniuc a fost produsul serviciilor secrete româneşti în R. Moldova


Analistul Victor Ciobanu
Analistul Victor Ciobanu (Screenshot)

Analistul Victor Ciobanu a atras atenţia, într-un interviu acordat Epoch Times, că ezitarea României în a-şi exprima o poziţie oficială clară în cazul conflictului din Republica Moldova a fost văzută prost, dar nu a constituit o surpriză, susţinerea de care se bucură oligarhul Vladimir Plahotniuc din partea PSD-ului fiind clară şi evidentă pentru mulţi.

„Am să spun nediplomatic şi foarte sincer: s-a văzut prost, dar asta nu a fost o surpriză pentru observatorii şi comentatorii politici din Republica Moldova. Pentru că această susţinere a lui Plahotniuc am văzut-o şi asistenţa masivă fie din partea PSD-ului fie din partea...deci observatorii experţi din România au spus deja foarte clar: Plahotniuc a fost produsul serviciilor secrete româneşti în Republica Moldova”, a afirmat Victor Ciobanu.

Cunoscutul analist a precizat ca şi-ar dori ca cei care l-au susţinut pe Plahotniuc să şi-l şi asume ca eşec.

„Aş vrea foarte mult să şi-l asume acest eşec. Dar un eşec monumental al politicii externe româneşti în Moldova. Şi aici nu mă refer la toate lucrurile bune pe care le face România pentru Republica Moldova [e parcursul tuturor anilor de la ‘90 încoace, cu studii, cu toată asistenţa pe care o acordă, cu repararea grădiniţelor ş.a.m.d. Dar anume în materie de susţinere a acestor ... de fapt a unui oligarh odios, care iată, aduce Republica Moldova în hău şi este gata să dea foc la casă doar ca el să supravieţuiască”, a declarat Victor Ciobanu.

Întrebat ce crede că a livrat Plahotniuc serviciilor secrete româneşti de a fost atât de util atâţia ani şi a beneficiat de atâta susţinere, inclusiv a PSD-ului, analistul a replicat:

„Metodele sunt două, arhicunoscute, el le foloseşte şi pe intern şi pe extern. Prima este mituirea directă: cu siguranţă, cred că avem o armată de bursieri ai lui Plahotniuc la Bucureşti. L-am provocat de două ori pe domnul preşedinte Băsescu în direct la televiziune, pentru că el odată a zis că are lista bursierilor şi i-am spus: ‘domn’ preşedinte, aţi face un lucru enorm de bun şi pentru noi dar şi pentru români ca să i cunoaştem pe aceşti eroi. Asta este prima modalitate. Iată că nu ştiu de ce Băsescu mai ezită până acum. A doua modalitate este şantajul. Foarte mulţi politicieni, factori de decizie, din România dar nu numai, au trecut prin hotelurile lui Plahotniuc în care acesta făcea înregistrări picante după aceea putea uşor să şantajeze. Deci asta este prima lui profesie, pentru că a vândut fete în Turcia şi nu a abandonat niciodată această profesie a lui.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne