ANAF verifică averea unui "rege" al manelelor

Inspectorii fiscali au descins la Nicolae Guţă, descoperind că manelistul, în care nuntaşii aruncă cu bani "fără număr", are doar o maşină.
ANAF la Vama  Veche, 1 mai 2015.
ANAF la Vama  Veche, 1 mai 2015. (Andi Laslau)

După ce promitea, spre finele verii, că va lua la bani mărunţi averile celor care afişează un lux opulent nejustificat însă prin veniturile declarate, iată că ANAF a ajuns, la mijlocul toamnei, la unul dintre cei mai cunoscuţi manelişti, nimeni altul decât Nicolae Guţă.

ANAF face verificări extinse la vilele lui Guţă din Petroşani, informează B1 Tv. Potrivit unor surse, inspectorii fiscali ar fi descoperit că manelistul are pe numele său doar o maşină, deşi în zonă se ştie foarte bine că acesta deţine mai multe case şi automobile. Conform legii, în astfel de cazuri se pot face controale până la rudele de gradul al doilea.

În vizorul inspectorilor fiscali ar fi intrat şi impresarul maneliştilor, Dan Bursuc, arată sursa citată.

Reamintim că la începutul lui august a.c. ANAF, ajunsă una dintre cele mai hulite instituţii ale ţării după ce a pus pe butuci numeroase afaceri de familie pentru doar câţiva lei nefiscalizaţi, a demarat „Programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal“, anunţând descinderi la manelişti, cămătari, interlopi etc. şi în genere persoane care se afişează cu autoturisme de lux sau locuiesc în vile opulente, a căror dimensiune este invers proporţională cu veniturile declarate la fisc.

La momentul respectiv, maneliştii au reacţionat "dur" la intenţia ANAF de a le lua averile la control şi a le cere impozite, ameninţând chiar că ar putea pleca din ţară, dacă fiscul se ia de ei.

„Aşa cum doctorii au plecat în străinătate, aşa vom pleca şi noi dacă ANAF o să ne ceară impozite”, a avertizat cântăreaţa Cornelia Catanga, citată de curentul.info.

După ştiinţa noastră, de atunci şi până acum niciun manelist n-a emigrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură