Scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu. Ana Ciceală: Firea îl protejează pe managerul de la Giuleşti

Ana Maria Ciceala
Ana Maria Ciceala (Mihut Savu / Epoch Times)

Consiliera Ana Ciceală, reprezentantă a USR în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, o acuză pe primarul general Gabriela Firea că îl protejează pe managerul Maternităţii Giuleşti în cazul infectării cu stafilococ auriu a unor bebeluşi.

„După ce iarna trecută au fost infectaţi 45 de bebeluşi cu stafilococ auriu în spitalul condus de acesta, Gabriela Firea a promis la întrebările mele repetate în şedinţa de consiliu general că va trimite corpul de control al primarului la Maternitate. Nu numai că acest lucru nu s-a întâmplat, dar managerul nu a fost controlat ci a fost păstrat în funcţie, iar primăriţa Firea nu a identificat nicio soluţie pentru relocarea spitalului”, a afirmat luni consiliera USR pe pagina sa de socializare.

Liderul USR face trimitere la o investigaţie media despre managerul spitalului respectiv, intitulată „Afaceri de familie pe banii spitalului fără licitaţie publică”

Consiliera USR aminteşte şi de faptul că, într-o situaţie mai puţin gravă, primarul Gabriela Firea a putut lua măsuri urgente şi foarte drastice.

“Ce măsuri veţi lua, doamna Primar General? Vă reamintesc că la Spitalul Colentina, pentru că pacienţii au stat jumătate de zi fără căldură, l-aţi demis a doua zi pe managerul de acolo. Acum o lună alţi cinci nou-născuţi au fost infectaţi tot la Giuleşti tot cu stafilococ auriu”, i-a transmis Ana Ciceală edilului PSD.

În final, consiliera USR i-a solicitat oficial primarului general al Capitalei să prezinte raportul de activitate al tuturor managerilor de spitale pentru anul 2018, inclusiv cel care îl vizează pe Marcel Moisă, managerul de la Maternitate Giuleşti.

“Iar pentru Giuleşti, se impune o dare de seamă oficială, cu raport detaliat pe toate problemele identificate, soluţiile implementate, rezultatele măsurate la 6 luni pentru soluţiile implementate. De asemenea, un raport despre cum gestionează managerii pe care îi aveţi în subordine riscurile de infecţii nosocomiale la toate spitalele bucureştene!”, a conchis Ana Ciceală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne