Ana Bogdan, început promiţător la turneul de la Bogota (WTA)

Sportiva română a trecut în două seturi de columbiana Mariana Duque-Marino cu scorul de 6-1, 7-6 (2), miercuri, în primul tur al competiţiei sud-americane.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan. (Captură foto)

Ana Bogdan (25 ani, 76 WTA) a câştigat primul duel al probei de simplu din cadrul turneului WTA Internaţional “Claro Open Colsanitas” de la Bogota (Columbia), unde a avut-o ca adversară pe jucătoarea ţării gazdă Mariana Duque-Marino (28 ani, 123 WTA).

Cap de serie numărul 7 la acest circuit, românca a avut nevoie de o oră şi 35 de minute pentru a-şi asigura calificarea în optimi. Scor final 6-1, 7-6 (2).

Primul set a fost adjudecat uşor de Bogdan, ea întâmpinând în schimb mai multă rezistenţă în a partea a doua a întâlnirii. După ce a condus în prealabil în două rânduri cu 3-1 şi 5-2, Duque-Marino a reuşit să revină spectaculos câştigând 4 ghemuri la rând. Campioana noastră s-a impus însă în tie-break, unde a trecut de adversara sa cu 7-2.

Bogdan, care şi-a asigurat un cec în valoare de 3.400 dolari şi 30 puncte WTA, o va avea în continuare ca adversară pe rusoaica Ana Blinkova.