Ana Birchall: Cei pe care îi doare "în spate" de România, precum Arsene, merită să ajungă în lada de gunoi a istoriei

Ana Birchall
Ana Birchall (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a reacţionat, marţi, la atacul lansat la adresa sa de către liderul CJ Neamţ, social-democratul Ionel Arsene, care a făcut-o “curcă securistă şi urâtă cu spume”, susţinând că politicianul merită să ajungă în “lada de gunoi a istoriei”. În plus, ea le-a cerut locuitorilor judeţului să îl penalizeze unde îl doare mai tare pe Arsene, adică la vot.

“Iată un exemplu de grobianism în viaţa publică, unul din multele care încă ‘defilează’ cu impunitate în politica românească. Sper că partidul din care face parte să reacţioneze şi să sancţioneze drastic asemenea derapaje. Dacă nu, am încredere că locuitorii judeţului Neamţ, oameni cu mult bun-simţ şi de bună credinţă, îi vor aplica pedeapsa fix acolo unde îl doare mai tare pe un politician: la vot! Asemenea exemplare nu merită să sfârşească altfel decât în lada de gunoi a istoriei”, a precizat Birchall, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, fostul ministru i-a reproşat liderului PSD că dă dovadă de “patriotism de faţadă” atunci când foloseşte un limbaj “suburban” în timp ce are drapelul României în spatele său.

“Exact acolo îi doare de România şi de români: în spate!”, a conchis Birchall.

Remarcile dure ale Anei Birchall vin în contextul în care Ionel Arsene a atacat-o extrem de virulent şi în limbaj suburban pe fosta sa colegă de partid: “Am mai văzut si o curcă securistă şi urâtă cu spume că scrie despre mine pe facebook”. Atacul a fost lansat în condiţiile în care Birchall a acuzat, pe Facebook, că Arsene a sunat să o ameninţe după ce a sugerat printr-o postare că viitoarea comisie de anchetă pe care o va înfiinţa PSD pentru a verifica achiziţiile publice făcute de Guvernul PNL în această perioadă poate să înceapă cu contractul acordat de Consiliul Judeţean Neamţ firmei conectate la el. Mai multe detalii aici.