An electoral: Ponta pedalează cu amnistia fiscală a pensionarilor şi mamelor

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Ponta le-a cerut, marţi, miniştrilor senatori, la începutul şedinţei de Guvern, ca săptămâna viitoare să asigure cvorumul pentru ca proiectele privind amnistia fiscală a pensionarilor şi mamelor să fie adoptate.

"Vreau să vă cer tuturor miniştrilor care sunteţi senatori să mergeţi luni la Senat, chiar dacă cei din opoziţie se opun acestor acte. Vă rog să mergeţi, să trecem la Senat şi după aceea şi la Cameră, şi vreau, îmi iau angajamentul către toţi pensionarii, profesorii, mamele care aşteaptă această amnistie fiscală, că vom reuşi să trecem cu toate blocajele şi cu toate opoziţiile pe care le avem împotrivă", a afirmat Ponta, prezidenţiabil al PSD.

Amnistia fiscală pentru mame şi pensionari urmau să fie votate luni, după legea privind reducerea CAS. Sesiunea extraordinară a Senatului a fost însă suspendată, din lipsă de cvorum după ce o parte a parlamentarilor PNL şi PDL au decis să părăsească lucrările.

Proiectul legislativ vizează pensionarii şi mamele care au primit bani în plus din cauza greşelilor funcţionarilor şi este văzut de opoziţie drept o măsură populistă pe care guvernul o adoptă pentru a îi aduce lui Victor Ponta mai multe voturi la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Tinel Gheorge, liderul deputaţilor PDL, partid din opoziţia care potrivit premierului "se opune", a atras atenţia că proiectul guvernării privind aşa numită "amnistie" pentru pensionari este copiat după cel depus de democrat-liberali în Camera Deputaţilor, care are acelaşi scop:

"Aşadar, mult trâmbiţata 'amnistie a pensionarilor', de care-şi leagă cu vitejie numele candidatul Victor Ponta, nu este altceva decât un alt copy-paste dovedit, pe un proiect de lege aparţinând PDL.

Nu este nici prima dată când deputatul Victor Ponta respinge în Parlament măsurile PDL, pe care apoi Prim-ministrul Victor Ponta le adoptă în şedinţele de Guvern ca măsuri proprii. La fel a procedat şi cu scutirea de la plata a profitului reinvestit şi cu reducerea cu 5 pp. a CAS, ambele fiind iniţiative ale PDL şi plagiate pe furiş de Victor Ponta", a menţionat Tinel Gheorghe, într-un comunicat remis Ziare.com.

În situaţia de a beneficia de amnistia fiscală se află mai mult de 20.000 de pensionari şi circa 12.500 de mame

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne