America, razna. Până şi comunistul Barack Obama abordează problema diviziunii şi obsesiilor liberale

Fostul preşedinte american Barack Obama.
Fostul preşedinte american Barack Obama. (Getty Images)

Fostul preşedinte american Barack Obama a respins problema identităţii în timpul unui discurs susţinut marţi, precizând că democraţia nu funcţionează dacă oamenii resping vocile care li se opun pe motiv că este vorba de “albi” sau “bărbaţi”, potrivit site-ului Washington Free Beacon.

La Conferinţa anuală “Nelson Mandela” în Africa de Sud – ce a comemorat 100 de ani de la moartea fostului comunist sud-american care, deşi vinovat de acte de teroare, este acum celebrat ca un erou de către stânga globalistă – Obama a precizat că pentru ca democraţia să funcţioneze, oamenii trebuie să urmeze exemplul lui Mandela în ceea ce priveşte relaţiile cu oameni care arată sau gândesc diferit.

“Acest lucru este greu”, a afirmat fostul preşedinte american.

“Majoritatea dintre noi preferă să se înconjoare cu opinii care validează ceea ce credem deja”, a adăugat el. “Vedeţi, oamenii despre care credeţi că sunt inteligenţi sunt oamenii care sunt de acord cu voi. E amuzant cum funcţionează lucrurile”.

Obama a mai declarat că mintea unei persoane poate fi schimbată prin discuţia cu cineva care gândeşte diferit.

“Nu poţi să faci acest lucru dacă respingi de la bun început ce au de spus opozanţii tăi. Nu poţi să o faci dacă insişti că cei care nu sunt ca tine, din cauză că sunt albi sau bărbaţi, cumva nu pot să înţeleagă ceea ce simţi sau că nu pot să discute despre anumite probleme”, a mai declarat el.

Obama a făcut remarci similare pe când era preşedinte, afirmând la un moment dat, în 2015, că liberalii din campusurile universitatare sunt deseori prea încuiaţi şi nu doresc să discute cu conservatorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe