Amenzi proprietarilor de imobile din RM care le dau în chirie, dar nu achită impozite

Persoanele fizice care nu vor înregistra contractul de locaţiune şi nu vor achita impozitul în modul stabilit de legislaţia în vigoare a RM riscă amenzi şi sancţiuni, informează Serviciul Fiscal de Stat.
Finanţe. (Bani, lei) Moldova
Finanţe. (Bani, lei) Moldova (facebook.com)

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova (SFS) anunţă că în perioada 1 iulie – 30 septembrie a.c. a identificat 3221 de persoane fizice proprietari de bunuri imobiliare care le care le transmiteau în chirie, dar nu achitau impozite pentru veniturile obţinute suplimentar. În urma verificării acestora inspectorii SFS au calculat suplimentar la bugetul statului penalităţi de peste 2 milioane 400 mii lei MD.

Totodată, în perioada menţionată la SFS au fost înregistrate 1158 contracte de dare în locaţiune, dintre care 737 în municipiul Chişinău, 253 în zona de nord a ţării, 148 în centru şi 20 în sudul ţării.

În context, SFS reaminteşte moldovenilor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislaţiei şi să achite impozitul din veniturile obţinute. De asemenea, cetăţenii care închiriază bunuri imobiliare sunt obligaţi să înregistreze contractele de locaţiune în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a SFS (Direcţia Deservire Fiscală), în raza căreia îşi au domiciliul de bază.

Persoanele fizice care nu îşi vor onora obligaţiile corespunzătoare, riscă amenzi şi sancţiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal al RM.