Ameninţări tip Ku Klux Klan în USR: "Poţi să te duci să te spânzuri singură"

FOTO
FOTO (Epoch Times)

Voci din USR au acuzat faptul că în proximitatea lui Dan Barna a apărut un personaj agresiv, de natură să-i intimideze pe opozanţii acestuia. Astfel, la şedinţa de Birou Naţional de joi, şedinţă la care o persoană a fost exclusă şi alte patru sancţionate cu suspendarea, lângă liderul USR a stat, mai toată seara, Iulian Drăghici, membru USR Sector 2, care - potrivit criticilor - a reuşit să se remarce prin derapaje grave.

Una dintre persoanele care au participat la şedinţa respectivă s-a declarat intimidată de acest personaj, dezvăluind că acesta a postat pe unul dintre grupurile interne ale USR o fotografie cu un pitic de ciocolată spânzurat, înconjurat de alte figurine care purtau glugi ale faimoasei grupări criminale Ku Klux Klan.

Această imagine este de natură a da fiori, a declarat (sub protecţia anonimatului) persoana care ne-a sesizat incidentul, precizând că Oli Ardelean, exclusă recent din USR după critici la adresa lui Dan Barna, are la profil o fotografie cu un pitic şi că după ce aceasta a fost dată afară din partid, mai mulţi userişti şi-au pus la profil, în semn de solidaritate cu ea, piticul respectiv.

În accepţiunea persoanei care a reclamat situaţia, fotografia pusă de Drăghici poate fi interpretată ca o ameninţare la adresa tuturor acestora.

foto
foto (Epoch Times)

Piticul de la profilul lui Oli Ardelean
Piticul de la profilul lui Oli Ardelean (Facebook)

Ulterior publicării fotografiei pe una din paginile USR, după ce mai mulţi membri ai partidului s-au arătat indignaţi de imagine, Drăghici şi-a şters postarea susţinând că a găsit poza pe net, că i s-a părut "amuzantă" şi că nu ştia că piticii cu coifuri reprezintă o organizaţie criminală.

Draghici "explica" poza cu trimitere la Ku Klux Klan
Draghici "explica" poza cu trimitere la Ku Klux Klan (Epoch Times)

Mai merită precizat faptul că o membră a USR care s-a simţit vizată de postarea lui Drăghici, l-a confruntat ieri noapte pe acesta, la şedinţa de Birou Naţional, solicitându-i să-şi ceară scuze. Drăghici i-ar fi răspuns că nu are de ce să îşi ceară scuze, că ea pentru el nu există şi că poate să se ducă să se spânzure singură. Persoana respectivă a anunţat ulterior, pe unul dintre grupurile interne ale USR, că i-a sesizat şi lui Dan Barna derapajul lui Drăghici.

"Azi noapte, în holul sediului naţional, în timp ce se judeca speţa Claudiei cred, sau Vişinel, m-am trezit în faţa lui Iulian Drăghici, l-am întrebat: Măcar îţi ceri scuze pentru poza cu glugile Klu Klux Klan?

Iulian Drăghici (a răspuns - n.r.): Nu, nu îmi cer scuze, pentru că pentru mine nu exişti.

Eu: Ai insinuat că ne spânzuri. El: Nu e nevoie, poţi să te spânzuri singură!

Stimate preşedinte de partid, timp de 2 şedinţe de BN l-ai avut la stânga ta, în sala de şedinţe, ai şi discutat cu el, aseară ţi-am arătat faptele lui, ţi le-am şi explicat, sunt înregistrate pe filmare, ... de la TM e martor, că îmi tot mulţumea din online.

Iulian Draghici, alaturi de Dan Barna, la sedinta Biroului National
Iulian Draghici, alaturi de Dan Barna, la sedinta Biroului National (Epoch Times)

Tot aseară, în intervalul 21.20-21.25, Iulian Drăghici, în spatele tău Dan Barna fiind, m-a jignit numindu-mă 'maimuţă' şi apoi 'fetiţă'!

Stimate şef de comunicare, după cum vezi, colegii ţi-au preluat discursul!

Nu ştiu ce aveţi de gând cu partidul, dar Dan Barna, asocierea ta cu unul ca Iulian Drăghici, membru USR S2, NU ÎŢI FACE CINSTE!

Semnat, o femeie de 40 de ani şi 50 de kg, care nu se lasă intimidată şi ameninţată nici de Iulian Drăghici", a scris persoana respectivă pe grupul intern.

O altă membră a USR ne-a transmis şi ea că Drăghici nu este la primul derapaj şi că nu o dată i-a făcut pe opozanţii lui Dan Barna nazişti şi fascişti, opinând că acesta este un individ periculos.

"Ne-a făcut pe noi (opozanţii lui Barna - n.r.) nazişti, fascişti. E un individ de care trebuie să te fereşti. E unul dintre postacii lui Barna. Cum îl critică cineva pe Barna pe Poiană (grup intern al USR - n.r.), cum îl atacă. Şi e în stare să te şi bată. Sunt oameni folosiţi de Barna & compania", a susţinut membra USR.

De asemenea, un alt membru USR a semnalat faptul că Drăghici s-a lăudat într-o postare pe unul dintre grupurile interne ale USR că îi cunoaşte pe şefii clanului Corduneanu.

Draghici se lauda ca ii cunoaste pe "Adita" si Costel Corduneanu
Draghici se lauda ca ii cunoaste pe "Adita" si Costel Corduneanu (Epoch Times)

Potrivit informaţiilor noastre, lui Barna i-a fost sesizat derapajul lui Drăghici cu trimitere la Ku Klux Klan.

Poziţia USR

Epoch Times a încercat să obţină o poziţie de la Dan Barna, fără succes. Ne-a răspuns însă Ionuţ Moşteanu, deputat USR şi membru în Biroul Naţional, responsabil de comunicarea partidului. Întrebat cum se poziţionează Barna faţă de cele semnalate de colegii săi, Moşteanu a răspuns următoarele:

"E regretabil că avem astfel de dialoguri între colegi. Din păcate aici duc discuţiile on-line în grupuri fără nici un fel de reguli. Am auzit de acel grup, nu este un grup de Facebook oficial al USR, am văzut în timp diverse print screen-uri de acolo şi cred că s-au depăşit multe limite ale dialogului civilizat, nu mai zic de limite ale colegialităţii. Şi vorbind de grupuri de comunicare, îmi doresc să văd pe canalele de discuţii interne din ce mai multe discuţii despre campanii şi politici publice şi din ce în ce mai puţin can can. Dezaprob orice fel de ameninţare, încurajez discuţia faţă în faţă şi dezbaterea pe orice temă. E corect şi sănătos să nu fim toţi întotdeauna de acord, trebuie să ştim însă să ne respectăm unii pe alţii. Legat de postarea colegului, şi-a cerut scuze, a şters postarea. Biroul Local Sector 2 a luat act de sesizarea colegilor şi va fi discutată în prima şedinţă a biroului local."

Redacţia noastră a luat legătura între timp şi cu Iulian Drăghici, care ne va transmite opinia lui în curând. Revenim cu detalii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne