Ameninţare din exterior. Igor Dodon formează un Front Naţional împotriva unionismului

Inacţiunea organelor de stat ale R. Moldova înseamnă suport direct, fie şi ascuns, al activităţii antistatale a unioniştilor, afirmă Igor Dodon.
Copii din R. Moldova arborând tricolorul României
Copii din R. Moldova arborând tricolorul României (facebook.com)

Igor Dodon consideră că Marea Adunare Centenară de la Chişinău, dar şi alte acţiuni planificate de unionişti în perioada 25-27 martie ar crea circumstanţe de pericol iminent pentru ţară şi populaţie, de aceea anunţă că va forma un Front Naţional pentru a oferi o platformă de rezistenţă tuturor cetăţenilor R. Moldova care sunt împotriva unirii şi care vor să păstreze statalitatea şi identitatea moldovenească.

”Numai într-un stat cu voinţă politică paralizată e posibil ca în primării să fie semnate acte anticonstituţionale, de lichidare a statalităţii şi independenţei. Inacţiunea organelor de stat înseamnă suport direct, fie şi ascuns, al activităţii antistatale a unioniştilor”, a adăugat şeful statului.

În context, Igor Dodon atenţionează autorităţile locale şi străine că acţiunile lor ar putea genera reacţii foarte negative faţă de puterea centrală de la Chişinău şi faţă de ”exponenţii imperialismului şi ai politicii revanşarde din statul vecin. Republica Moldova şi România pot rămâne state-prieteni. De ce insistaţi ca reacţia de apărare a cetăţenilor să le transforme în state aflate în duşmănie?”

Menţionăm că unioniştii intenţionează să organizeze pe 25 martie, la Chişinău, Marea Adunare Centenară pentru a marca, pe de o parte, cei 100 de ani de la momentul istoric în care Sfatul Ţării de la Chişinău a votat ca Basarabia să revină la Patria mamă România, iar, pe de altă parte, să ceară Reîntregirea.

În prezent numărul declaraţiilor simbolice de unire cu România a ajuns la 118, iar preşedintele Igor Dodon în repetate rânduri a cerut pedepse penale pentru funcţionarii care le-au semnat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe