Amendament ALDE asimilează judecătorii şi procurorii clanurilor. Vezi reacţia CSM

ALDE a reuşit să stârnească uimire şi revoltă printr-un amendament menit să contracareze "clanurile, judecătorii şi procurorii."
Justiţia
Justiţia (Captură web)

În celebra comisie Iordache s-au dezbătut şi votat o serie de amendamente controverste la Codul Penal. Unul dintre acestea, propus de ALDE, vizează, ATENTIE! contracararea clanurilor, precum şi a procurorilor şi judecătorilor "în comiterea infracţiunilor specifice."

Amendament ALDE
Amendament ALDE (Facebook, Bogdan Mateescu)

"Consiliul Superior al Magistraturii s-a implicat în mod activ, potrivit competenţelor sale, în procesul legislativ de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, urmărind să se asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, dar şi realizarea unei justiţii eficiente, bazată pe proceduri predictibile.

În acest context, Consiliul a susţinut propunerile de modificare rezultate din consultarea sistemului judiciar, respingând acele amendamente care erau de natură să afecteze buna funcţionare a justiţiei ca serviciu în slujba cetăţenilor.

Fără a contesta dreptul constituţional al parlamentarilor de a propune amendamente, Consiliul Superior al Magistraturii nu poate accepta însă, excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor astfel de amendamente, în cadrul acestei proceduri parlamentare.

Reiterând rolul constituţional al Consiliului, de garant al independenţei justiţiei, în spiritul unei colaborări interinstituţionale loiale, facem apel la abordarea cu responsabilitate a discursului public de către toţi partenerii de dialog", transmite Consiliul Superior al Magistraturii în acest context.

Referitor la dialog, reamintim ca Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a acuzat ieri că dezbaterile pe tema modificărilor Codurilor Penale desfăşurate în Comisia Iordache au loc netransparent şi neprevizibil şi anunţa că se retrage de la lucrări. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne