Ambasadorul SUA, susţinut de grei din politica americană, întâlnire cu Dăncilă la Palatul Victoria

Hans Klemm, ambasadorul SUA
Hans Klemm, ambasadorul SUA (Epoch Times România)

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, şi mai mulţi congresmeni americani s-au întâlnit marţi cu premierul Viorica Dăncilă.

"Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a primit astăzi, 14 august 2018, vizita unei delegaţii a Congresului SUA condusă de Devin Nunes, preşedintele Comitetului Permanent pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii", se arată în comunicatul Guvernului.

Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria, iar pe agenda discuţiilor ar fi fost Parteneriatul Strategic cu SUA, evoluţiile de interes cu privire la situaţia de securitate regională, precum şi extinderea Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, premierul "exprimând speranţa că autorităţile americane se vor pronunţa în favoarea extinderii Organizaţiei şi vor susţine candidatura României", potrivit comunicatului Guvernului.

Întâlnirea are loc după incidentele violente din Piaţa Victoriei, unde jandarmii au intervenit în forţă împotriva manifestanţilor lăsând în urmă sute de victime.

Imaginile cu intervenţia brutală a Jandarmeriei la protestul Diasporei din 10 august au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.