Ambasadorul SUA în RM: Noua politică fiscală riscă să stimuleze spălarea banilor şi să afecteze climatul de afaceri

Ambasadorul SUA la Chişinău, James Petit
Ambasadorul SUA la Chişinău, James Petit (facebook.com/dodon igor)

În cadrul unei întrevederi cu preşedintele Igor Dodon, ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, şi-a expus îngrijorarea, marţi, în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care în opinia sa nu ar corespunde angajamentelor pe care şi le-a asumat Guvernul Republicii Moldova.

James Pettit şi-a reiterat îngrijorarea cu privire la recenta anulare a rezultatelor alegerilor municipale, precum şi la legislaţia defectuoasă, inclusiv cea a amnistierii capitalului, şi riscurile ca această lege să stimuleze spălarea banilor şi să deterioreze climatul de afaceri din Moldova.

Şeful misiunii diplomatice americane din Moldova şi-a mai exprimat dorinţa de a vedea o relaţie puternică continuă între SUA şi R. Moldova, indiferent de rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare subliniind, de asemenea, că este foarte important ca viitoarele alegeri să fie paşnice, transparente şi în conformitate cu normele democratice.

La rândul său, Igor Dodon a menţionat în cadrul întrevederii că nu poate promulga legea privind transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru a se construi noul sediu al Ambasadei SUA, pentru că nu ar fi acceptată de societate.

”Am lansat iniţiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americani, să amenajăm un parc sau să edificăm un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii municipiului Chişinău, dar şi de întreg poporul R.Moldova”, a conchis şeful statului.