Ambasadorul Olandei, despre confiscarea averii lui Voiculescu: S-a făcut un progres mare

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, marţi, pe ambasadorul agreat al  Regatului Ţărilor de Jos(Olanda) în România, Johannes Hendrik Mattheus van  Bonzel, care şi-a prezentat scrisorile de acreditare.
Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, marţi, pe ambasadorul agreat al Regatului Ţărilor de Jos(Olanda) în România, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, care şi-a prezentat scrisorile de acreditare. (Administraţia prezidenţială)

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, a lăudat modul în care instanţa a decis să rezolve dosarul ICA în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Ambasadorul apreciază faptul că acesta a fost supus unui tratament de confiscare şi proprietatea sa va fi dată oamenilor, ceea ce în viziunea sa este un exemplu din care şi Olanda poate să se inspire în materie de expropriere şi de confiscare, relatează Agerpres.

"Este un exemplu foarte bun şi ne-a arătat şi nouă, în Olanda, cum să ne ocupăm de expropriere şi de confiscare, de aceste probleme de confiscare. E vorba de proprietatea oamenilor, a contribuabililor. Aici am văzut că s-a făcut un progres mare, acum dl Voiculescu a fost supus unui tratament de confiscare şi proprietatea sa va fi dată oamenilor. În România, conform barometrului Uniunii Europene, 95% din oameni consideră că există corupţie şi un sfert dintre români susţin că li s-a cerut să plătească mită. Aşa că trebuie să avem în vedere toate acele instituţii care îmbunătăţesc societatea şi, prin transparenţă şi prin metode moderne, să poată spune populaţiei 'uitaţi, îmbunătăţim lucruri, avem sprijinul partenerilor'", a declarat ambasadorul Olandei.

Excelenţa sa Matthijs van Bonzel a subliniat că politicienii trebuie să fie atenţi la modul în care se ocupă de lupta anticorupţie, "nu numai cu vorba, ci şi cu fapta", adăugând că în Parlamentul României mai sunt câteva lucruri de făcut.

"Dacă piaţa funcţionează şi România intră pe piaţa vestică, ţara va creşte, oamenii vor investi, oamenii vor fi mai fericiţi, vor exista mai multe locuri de muncă, vor plăti impozitele, economia românească va creşte şi România se va integra în vest, unde îşi are locul", a mai declarat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne