Ambasadoarea SUA la ONU, susţinătoare a suveranităţii Ucrainei - confirmată de Senat

Senatul SUA a confirmat marţi ambasadorul SUA la ONU, cu un vot decisiv de 96 la 4.
Guvernatoarea statului american Carolina de Sud, Nikki Haley.
Guvernatoarea statului american Carolina de Sud, Nikki Haley. (Getty Images)

Guvernatoarea statului american Carolina de Sud, Nikki Haley, a câştigat sprijinul majorităţii senatorilor democraţi pentru faptul că nu susţine eforturile republicanilor de a tăia fondurile SUA pentru ONU.

Potrivit declaraţiei senatorului democrat Ben Cardin, Haley a susţinut că “peninsula Crimeea nu aparţine ruşilor”, chiar dacă teritoriul a fost anexat de Rusia în martie 2014. În plus, Haley s-a declarat pentru apărarea suveranităţii ucrainene.

Bob Corker, preşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe din Senatul SUA, a declarat că Haley, fiica unor imigranţi indieni, va fi o “susţinătoare puternică” a intereselor SUA la ONU.

Senatul urmează să voteze în curând persoana aleasă de Trump pentru funcţia de secretar de stat, şi anume fostul director general al ExxonMobil, Rex Tillerson, care a trecut la limită în şedinţa de audiere a Comitetului pentru Relaţii Externe în 23 ianuarie.

Poziţia lui Tillerson s-a consolidat când senatorul democrat Joe Manchin a anunţat că îl susţine. Manchin, care urmăreşte să fie reales în 2018 într-un stat care l-a susţinut puternic pe Trump în alegerile prezidenţiale de anul trecut, a precizat că trecutul şi cariera extinsă a lui Tillerson în domeniul afacerilor “vor aduce o perspectivă unică în Departamentul de Stat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe