Ambasada Suediei demontează un fake news legat de Kovesi

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Florin Chirila/Epoch Times)

Ambasada Suediei demontează ştirea difuzată marţi de Antena 3 şi alte site-uri potrivit căreia un videoclip elogios despre Laura Codruţa Kovesi ar fi fost dat jos de pe site-ul ambasadei după demiterea sa din fruntea DNA, relatează G4Media.ro.

Într-un mesaj pe Facebook, Ambasada transmite că ştirea este practic un fake news şi că videoclipul a fost dat jos în 2017, nu după demiterea ei de la şefia DNA, aşa cum se întâmplă de obicei şi cu alte materiale despre alte evenimente. Cu această ocazie, ambasada a postat şi un infografic pe tema ”cum să ocheşti o ştire falsă”.

(Facebook)

"Acuzaţiile potrivit cărora am şters materialul video din cauza revocării şefei DNA sunt false. Decizia decorării Laurei Codruţa Kovesi de către regele Carl XVI Gustav, pentru meritele sale în lupta contra corupţiei, se datorează Ambasadei Suediei (şi cei care urmăresc pagina noastră de Facebook pot constata că am amintit de această distincţie inclusiv într-o postare făcută săptămâna trecută.

Nu este treaba noastră să judecăm modul în care funcţionează media. Este însă trist să vezi cât de repede se răspândesc acuzaţii false pe canale media care preiau "ştiri" fără a verifica dacă acestea sunt adevărate. Este de asemenea trist şi faptul că, probabil, aceste declaraţii ale noastre vor atrage mai puţină atenţie decât acuzaţiile false răspândite ieri", transmite Ambasada.

Mesajul Ambasadei vine în contextul în care Antena 3 anunţa ieri, sub titlul :"Lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi!", că Ambasada Suediei a şters filmul în care o omagia pe fosta şefă DNA.