Ambasada SUA, mesaj pentru noua putere: "Să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei"

Ambasada SUA la Bucureşti îi îndeamnă pe toţi reprezentanţii ramurilor executivă, legislativă şi judiciară să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea conducerii şi instituţiilor din ţara noastră.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti felicită noul Guvern Grindeanu şi noul Parlament al României, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de instituţie.

"Aşteptăm cu interes să colaborăm cu prim-ministrul Sorin Grindeanu şi cu membrii cabinetului său pentru a dezvolta şi mai mult Parteneriatul nostru Strategic, al cărui scop este creşterea securităţii comune, sporirea prosperităţii reciproce a naţiunilor noastre şi consolidarea instituţiilor democratice.

Parteneriatul nostru se bazează şi pe angajamentul faţă de buna guvernare şi de consolidarea statului de drept. De asemenea, Statele Unite susţin ferm eforturile preşedintelui Klaus Iohannis şi ale instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii în aceste privinţe", se precizează în comunicatul citat.

În acelaşi timp, Ambasada SUA îi îndeamnă pe toţi reprezentanţii ramurilor executivă, legislativă şi judiciară din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea conducerii şi instituţiilor din ţara noastră.