Ambasada SUA: Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător

Acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, Cristian Rizea a scăpat de arestul preventiv după ce colegii lui deputaţi au respins cererea DNA în acest sens. Ambasada SUA consideră că imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ambasada SUA consideră că imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător pentru a proteja pe cineva, după votul în cazul deputatului PSD Cristian Rizea, a anunţat joi Ambasada, la solicitarea Mediafax.

"Aşa cum am spus de multe ori în trecut, reducerea corupţiei este vitală pentru prosperitatea, securitatea şi dezvoltarea generală a României. Deşi nu comentăm cu privire la cazuri individuale, un principiu esenţial al democraţiei este faptul că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător pentru a proteja pe cineva", a anunţat Ambasada SUA.

Nu demult, procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea. Cererea de arestare preventivă a fost însă respinsă de Camera Deputaţilor.

Pentru a afla mai multe despre dosarul lui Cristian Rizea intraţi aici.