Ambasada SUA a organizat o cursă de ciclism pe drumul Sărăteni–Soroca

Biciclişti
Biciclişti (Epoch Times)

Ambasada Statelor Unite ale Americii a organizat o cursă ciclistă pe drumula Sărăteni-Soroca, la care a participat Ambasadorului SUA în Republica Moldova, William Moser, precum şi primul ministrul Iulie Leancă, care a parcurs duminică cu bicicleta 17 kilometri pe drumu pe porţiunea dintre satele Brânzeni Noi şi Sărăteni, informează Moldpres.

„Este un eveniment fantastic. Ne-am înţeles cu echipa naţională să ne antrenăm pe parcursul iernii, ca până la primăvară să repetăm astfel de curse pe alte trasee şi să organizăm şi curse internaţionale. Prin această cursă am avut ocazia să văd nu doar ct de bun este drumul, dar şi cât de sănătos este ciclismul. Trebuie să creăm infrastructura necesară pentru ciclism. Un drum bun înseamnă şi un mod de viaţă sănătos!”, a afirmat premierul Iurie Leancă.

La rândul său, ambasadorul SUA, William Moser, a declarat: „A fost superb! Acest drum demonstrează că popoarele noastre pot face lucruri frumoase împreună. În numele poporului american, vreau să spun că acest drum este destinat şi antrenamentelor pentru cicliştii profesionişti”.

La cursa de ciclism au participat în total o sută de ciclişti, dintre care aproape jumătate sunt profesionişti. Toţi participanţii au primit câte un cadou din partea organizatorilor, iar primii şase din categoriile cadeţi, juniori şi seniori s-au ales cu premii.

Alături de ciclişti, pe drum a circulat şi un camion plin cu mere moldoveneşti care sînt destinate exportului. Şi asta deoarece calitatea sporită a drumului contribuie la menţinerea calităţii fructelor şi legumelor transportate.

Drumul Sărăteni-Soroca a fost reconstruit din Fondurile Guvernului SUA, în cadrul programului Compact.