Ambasada Rusiei la Bucureşti, campanie de dezinformare: laboratoare americane, arme biologice, virusuri

Coronavirusul MERS
Coronavirusul MERS (AP Photo/National Institute for Allergy and Infectious Diseases via The Canadian Press)

Ambasada Rusiei la Bucureşti a început să promoveze în ultimele zile informaţii despre presupuse experimente microbiologice periculoase efectuate de cercetători americani în Ucraina, relatează G4Media. Această naraţiune este o temă recurentă, promovată mai ales în unele ţări din fostul bloc sovietic, parte a unei campanii de dezinformare, arată o analiză Sinopsis.

Concret, pe 27 mai, pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în România era prezentat, fără comentarii suplimentare, un articol intitulat ”În Ucraina au fost desecretizate opt laboratoare SUA cu patogeni extrem de periculoşi”.

A doua zi, Ambasada Rusiei a preluat un nou articol publicat de Veşti din Rusia, intitulat ”Laboratoarele secrete ale SUA din Ucraina. Opoziţia a depus plângere la ONU”.

Informaţia promovată de către Ambasada Rusiei la Bucureşti nu este deloc nouă şi nici o exclusivitate a site-ului Veşti din Rusia. Numai că lucrurile sunt prezentate în mod trunchiat şi tendenţios.

Astfel, informaţii despre subiectul aşa numitelor ”laboratoare americane din Ucraina” au apărut şi pe site-ul Ukrainskie novosti, în data de 23 aprilie 2020, arătându-se că Ambasada SUA la Kiev a confirmat colaborarea cu Ucraina pentru un program de combatere a ameninţării biologice împotriva agenţilor patogeni periculoşi.

Pentru a opri dezinformarea pe acest subiect, Ambasada americană a publicat un comunicat în care arată că ”programul de control al ameninţărilor biologice al Departamentului Apărării din SUA lucrează în Ucraina cu guvernul ucrainean pentru a asigura depozitarea consolidată şi sigură a agenţilor patogeni şi a ameninţării toxinelor în agenţiile guvernamentale relevante, astfel încât să poată fi dezvoltate cercetări paşnice şi vaccinuri”. Scopul este ”detectarea focarelor cauzate de agenţi patogeni periculoşi înainte de a reprezenta o ameninţare pentru securitate sau stabilitate” şi de a se reuşi ”ca agenţii patogeni periculoşi să nu cadă în mâini greşite”.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne