Ambasada rusă acuză Marea Britanie de iniţierea "vânătorii de vrăjitoare" anti-ruse

Ambasada a susţinut marţi că Westminster a lansat o "campanie oficială" pentru a convinge publicul britanic că Rusia doreşte să "submineze Marea Britanie."
.
. (Sergei Guneyev/Time Life Pictures, via Getty Images)

Ambasada Rusiei din Marea Britanie a acuzat guvernul britanic de iniţierea "vânătorii de vrăjitoare" anti-ruse. "Se pare că elitele occidentale vor merge foarte departe pentru a-şi salva propria piele, cu acordul celor de la Washington, Davos şi austerităţii, chiar dacă de aceasta nu mai beneficiază nimeni altcineva", a scris ambasada pe site-ul său.

În declaraţie s-a speculat, de asemenea, că "şovinismul" anti-Rusia a fost o tactică de a forţa repetarea referendumului din iunie din Marea Britanie cu privire la aderarea la UE şi de a-şi "salva status quo-ul."

"Această panică şi isterie sunt un răspuns la pierderea globală a controlului [şi] o pierdere a controlului asupra dezbaterii publice", a notat declaraţia. "Ca întotdeauna, serviciile speciale britanice sunt prea dispuse să oblige."

Ambasada a făcut o serie de alte acuzaţii, inclusiv faptul că guvernul britanic va avertiza viitoarea administraţie Trump împotriva cooperării cu Moscova. Declaraţia a afirmat că politica britanică de condamnare a politicii Rusiei privind Siria speră să ofere o acoperire pentru propriile greşeli de politică externă ale Marii Britanii.

"[Este] retorica dură a guvernului britanic privind Siria, menită să acopere complicitatea la distrugerea deliberată a Yemenului pentru a îl face dependent de asistenţa financiară din afară?", se întreabă în declaraţie.

"Nu ne aşteptăm ca Guvernul Majestăţii Sale să câştige această cauză într-o dezbatere deschisă şi motivată", s-a mai spus în declaraţie, "şi noi provocăm mass-media britanică să facă public acest comentariu".

Luând cuvântul în Statele Unite, marţi, ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat că Marea Britanie a trebuit să urmeze o strategie dublă de "angajament şi vigilenţă", atunci când vine vorba de Moscova.

"Recomandarea pe care am făcut-o viitoarei administraţii a SUA şi într-adevăr Congresului, este tocmai acest lucru, aşa cum a fost spus mai devreme ... ar fi o nebunie pentru noi să demonizăm şi mai mult Rusia sau să o punem la colţ", a declarat Johnson.

Ambasada Rusiei din Marea Britanie a făcut mai multe valuri în mass-media în ultimele luni, în mare parte datorită contului său franc de pe Twitter.

Contul lor a ajuns recent pe prima pagina a ziarelor după ce a postat o imagine a lui Pepe Frog, un personaj de desene animate a cărui imagine a fost folosită de-a lungul timpului de adepţii teoriei supremaţioniste a rasei albe. Pepe a fost clasificat ca un simbol al urii de Anti-Defamation League, în septembrie 2016, deşi grupul a susţinut că nu orice postare a imaginii este rasistă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe