Ambasada Israelului: Oana Stănciulescu - exprimări publice antisemite şi simpatii faţă de Mişcarea Legionară

Cazul Oanei Stănciulescu - jurnalistă acuzată că ar avea aşa-zise simpatii legionare, ajunsă între timp membru în CA al TVR - a stârnit o reacţie dură şi din partea Ambasadei Israelului.
Oana Stănciulescu
Oana Stănciulescu (Epoch Times România)

Ambasada Israelului la Bucureşti critică numirea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administraţie al TVR pe motiv că jurnalista s-ar fi remarcat prin "exprimări publice antisemite şi simpatii vădite faţă de Mişcarea Legionară".

"Ambasada Statului Israel la Bucureşti a aflat cu îngrijorare despre numirea într-o funcţie - cheie, în cadrul Televiziunii de Stat, a doamnei Oana Stănciulescu, jurnalist cu experienţă, dar cu nenumărate exprimări publice antisemite şi simpatii vădite faţă de Mişcarea Legionară.

Amintim că, prin afirmaţiile sale, doamna Stănciulescu a pus la îndoială existenţa Holocaustului şi s-a identificat cu lideri ai Mişcării Legionare, responsabili pentru ororile Holocaustului din România.

Dorim să atragem atenţia că o astfel de decizie poate avea un impact negativ semnificativ în ceea ce priveşte prezentarea obiectivă a faptelor istorice şi promovarea valorilor democraţiei, cu precădere asupra noilor generaţii, vulnerabile în faţa unor eventuale dezinformări", a transmis Ambasada Israelului la Bucureşti.

Reamintim că Oana Stănciulescu a fost catalogată drept "neolegionară" pentru ca şi-a manifestat aprecierea pentru personalităţi precum Vintilă Horia sau Radu Gyr, dar şi pentru poziţiile sale critice la adresa controversatei Legi 217, de un grup de oameni de cultură şi cadre universitare care au cerut conducerii PNL, în cadrul unei scrisori deschise, să renunţe la nominalizarea jurnalistei în Consiliul de Administraţie al TVR.

În replică, zeci de personalităţi publice - jurnalişti, publicişti, scriitori şi artişti - şi-au exprimat şi ei, tot printr-o scrisoare deschisă adresată celor doi copreşedinţi PNL, nemulţumirea faţă de contestatarii Oanei Stănciulescu, pe care îi acuză că au pus-o la zid într-un mod total nedrept pe jurnalistă, pe motiv că a îndrăznit să omagieze memoria martirilor din închisorile comuniste, eroii poporului român care şi-au dat viaţa opunându-se "regimului criminal" instaurat cu forţa de Moscova.

Cazul Oanei Stănciulescu a ajuns şi în plenul Parlamentului unde a stârnit de asemenea discuţii contradictorii înaintea votului pentru validarea noului Consiliu de Administraţie al TVR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne