Ambasada Germaniei la Bucureşti îi combate pe Dăncilă şi Iordache: abuzul în serviciu se pedepseşte cu închisoare în Germania

Florin Iordache
Florin Iordache (Mihut Savu / Epoch Times)

Ambasada Germaniei la Bucureşti informează, printr-un comunicat postat pe siteul ambasadei, că abuzul în serviciu este pedepsit sever în Germania.

Intervenţia oficialilor germani contrazice afirmaţiile deputatului Florin Iordache, a ministrului Justiţiei Tudorel Toader precum şi a premierului Viorica Dăncilă, care au afirmat că abuzul în serviciu nu s-ar pedepsi în ţări europene, dând ca exemplu Germania.

Demersul este cu atât mai dur cu cât survine din partea unor purtători de mesaj oficial.

Potrivit comunicatului, pedepsele pleacă de la simple amenzi până la ani grei de închisoare.

"În Germania, urmărirea penală a abuzului în serviciu este reglementată prin intermediul mai multor paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din codul penal. Pedepsele ajung de la amenzi modeste până la măsuri disciplinare şi chiar pedepse considerabile cu privare de libertate", a postat joi seara ambasada pe pagina oficială de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne