"Am reuşit! În sfârşit voi merge cu procurorii la MFP" - Cîţu, după ce PSD a anunţat că-i face plângere penală

Florin Cîţu(Senator PNL),
Florin Cîţu(Senator PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, s-a arătat încântat, marţi, pe pagina sa de Facebook, după ce PSD a anunţat că îi face plângere penală pentru că ar fi lansat acuzaţii care "pun în pericol securitatea naţională".

"Răspunsul meu pentru PSD! Am reuşit! PSD îmi face plângere penală! În sfârşit voi putea merge, în mijlocul campaniei electorale, împreună cu procurorul de caz la Ministerul Finanţelor Publice şi la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Voi cere să fie prezentă şi o echipă a Comisiei Europene care deja a arătat că execuţia bugetară pentru 2018 a fost măsluită. O să cer ajutorul şi lui Rareş Bogdan pentru a prezenta aceste informaţii în Parlamentul European şi pentru a constitui o comisie de anchetă acolo", a afirmat Cîţu.

Liderul liberal susţine că, de doi ani de zile, încearcă să ajung la Ministerul Finanţelor publice să verifice datele lor.

"Un lucru este clar, am să cer ca Viorica Dăncilă preşedinte PSD şi Eugen Teodorovici Preşedinte executiv al PSD să participe la toate aceste verificări. Încă mai cred că Orlando nu este atât incompetent şi cred că face aceste lucruri intenţionat tocmai pentru a o sabota pe Dăncilă. Ce veţi face Viorica şi Orlando dacă mâine toţi senatorii şi deputaţii PNL declară acelaşi lucru pe care l-am declarat şi eu? P.S. PSD a mai dat ordin ASF să fiu anchetat acum doi ani de zile. Nu mă sperie", a declarat Cîţu.

Reamintim că, după ce a fost acuzat că a furat, alături de ALDE, aproximativ 10% din PIB-ul României în ultimii doi ani şi jumătate, şi că a falsificat datele care au stat la baza rectificării bugetare, PSD-ul condus de Viorica Dăncilă a anunţat că va depune plângeri penale împotriva reprezentanţilor PNL care au formulat şi au răspândit în mod iresponsabil astfel de informaţii. Vizaţi sunt liderii PNL Florin Cîţu şi Rareş Bogdan şi, probabil, şi alţii care au dat mai departe. Detalii aici.