Alte două persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul nimicitor ce pârjoleşte Australia

Australia parjolita de incendii.
Australia parjolita de incendii. (Screenshot Youtube)

Două persoane şi-au pierdut viaţa, sâmbătă, în timp ce Australia şi-a adunat forţele pentru a face faţă uneia dintre cele mai grele zile ale crizei, cu vânt puternic şi temperaturi ridicate prognozate să împingă flăcările nimicitoare în zonele mai populate, inclusiv în suburbiile Sydney-ului.

Gladys Berejiklian, premierul New South Wales, a declarat că statul său se confruntă cu „încă o zi îngrozitoare” şi a făcut apel la populaţia din zonele ameninţate de incendii să părăsească zona cât se mai poate. Guvernul a solicitat 3.000 de cadre militare de rezervă pentru a ajuta la depăşirea situaţiei de criză.

A fost confirmată moartea a două persoane într-un incendiu pe insula Kangaroo din largul coastei Australiei de Sud, ceea ce ridică numărul total de decese la nivel naţional la cel puţin 21.

Focul a depăşit, vineri, liniile de izolare a incendiului, fiind descris drept „de neoprit”, întrucât a distrus clădiri şi a pârjolit peste 14.000 de hectare din Parcul Naţional Flinders Chase. Cu toate că nivelul de avertizare pentru incendiu a fost redus sâmbătă, Serviciul Naţional de Pompieri a anunţat că există încă un risc pentru vieţi şi proprietăţi, informează The Telegraph.

Shane Fitzsimmons, comisarul serviciului de pompieri din mediul rural, a declarat că incendiul din Green Wattle Creek, un parc naţional la vest de Sydney, ar avea potenţialul de a se răspândi în suburbiile vestice ale Sydney.

Fitzsimmons a solicitat rezidenţilor şi turiştilor să evacueze zonele aflate în calea focului, cât mai curând posibil.

"Cu cât veţi lua mai repede această decizie [de a pleca – n.r.] cu atât va fi mai bine şi aş spune să o faceţi acum", a avertizat Shane Fitzsimmons.

Debutul timpuriu şi devastator al incendiilor de vară australieneie a condus deja la pârjolirea a aproximativ 5 milioane de hectare de pământ şi la distrugerea a peste 1.400 de case.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe