Alt terorist este împuşcat mortal. Presupusul atacator din Las Ramblas, mort lângă Barcelona

“Presupusul” terorist din Las Ramblas, care a ucis 13 persoane când a intrat în mod deliberat cu o camionetă într-o mulţime de pietoni din Barcelona, a fost împuşcat mortal într-o podgorie, la 45 km vest de oraşul spaniol, în cadrul unei confruntări dramatice care a avut loc luni cu poliţiştii.
Atac la Barcelona, Spania
Atac la Barcelona, Spania (JOSEP LAGO/AFP/Getty Images)

Younes Abouyaaqoub, un cetăţean marocan de 22 de ani, a devenit cel mai căutat om din Europa după ce ar fi intrat cu camioneta într-o mulţime de pietoni săptămâna trecută.

El a fugit de la faţa locului pe jos înainte să fure un autovehicul, l-a înjunghiat mortal pe şoferul acesteia şi a intrat într-o blocadă a poliţiei în apropiere de Sant Just Desvern, la mică distanţă de Barcelona.

Younes a petrecut patru zile ascunzâdu-se, înainte să fie zărit luni de patronul unei podgorii catalane în localitatea Subirats.

Fiica patronului podgoriei a declarat că tatăl ei a alertat poliţia după ce au văzut un automobil traversându-le proprietatea în mare viteză, deşi podgoria era închisă.

Roser Venura a precizat că poliţia le-a cerut să părăsească imediat podgoria Ventura Soler, localizată între localităţile Sadurni d’Anoia şi Subirats. Ea a adăugat că “am auzit un elicopter zburând în zonă şi multe autovehicule ale poliţiei au venit în direcţia benzinăriei”, care este în apropierea podgoriei.

Mai multe unităţi înarmate au fost desfăşurate în zone înainte să se confrunte cu Younes, care purta asupra lui ceea ce părea să fie o vestă de sinucigaş. Younes a murit împuşcat de poliţişti, în timp ce striga Allahu Akbar, adică “Dumnezeu e cel mai mare” în limba arabă.

Localnicilor din Subirats li s-a cerut luni să rămână pentru moment în locuinţele lor, în condiţiile în care poliţia caută un alt bărbat suspectat că l-ar fi ajutat pe Younes să se ascundă înainte ca acesta să fie ucis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe