Alt jurnalist american ar fi fost decapitat de Statul Islamic

Jurnalistul american Steven Sotloff, care ar fi fost decapitat de Statul Islamic.
Jurnalistul american Steven Sotloff, care ar fi fost decapitat de Statul Islamic. (captură.)

Presupusa decapitare a jurnalistului american Steven Sotloff, care era ţinut ostatic de Statul Islamic, a fost difuzată recent în mediul virtual, a anunţat, marţi Washington Post.

Materialul video atribuit Statului Islamic (SI) marchează al doilea caz în care o astfel de execuţie este făcută publică, la numai câteva săptămâni după ce grupul, care controlează părţi din Siria şi Irak, a ameninţat că va ucide şi alţi prizonieri drept represalii împotriva atacurilor aeriene ale Statelor Unite împotriva militanţilor SI.

Sotloff, un jurnalist independent în vârstă de 31 de ani, a scris pentru revista Time, Foreign Policy şi alte publicaţii. Acesta a dispărut în Siria, anul trecut.

Luna trecută acesta a apărut la sfârşitul unui material video care-l arăta pe colegul său jurnalist James Foley în timp ce era decapitat.

Familia lui Sotloff a emis un comunicat precizând că este de părere că acesta a fost ucis. Casa Albă a comunicat că oficialii americani verifică în prezent rapoartele privind moartea lui Sotloff.

Materialul video care-l arată pe Sotloff, legat şi ameninţat cu un cuţit de un militant îmbrăcat în negru pe un fundal deşertic, a fost obţinut de SITE Intelligence Group, o organizaţie care urmăreşte posturile online ale jihadiştilor.