Alina Gorghiu se plânge că a primit ameninţări

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL
Alina Gorghiu, copreşedinte PNL (Epoch Times România)

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că în ultimele zile şi, în special, în ziua votului privind avizarea arestării lui Dan Şova, a avut parte de ameninţări şi îl acuză pe Victor Ponta că a stârnit "stihiile" mediatice împotriva ei.

"Aşa cum am anticipat, dl Victor Ponta şi asociaţii au stârnit stihiile pentru a demonstra românilor că sunt fie Elena Ceauşescu, fie Elena Udrea. Oare atât de mult se teme domnul Ponta de consecinţele legale, nu cele impuse de dl Tăriceanu, ale votului din Senat încât să mobilizeze atâtea energii împotriva mea? Nu consider linşaj ceea ce face dl Ponta prin interpuşi, ci o comedie, cu o regie de categoria C. Toate elementele procesului mediatic la care asist de două zile nu sunt altceva decât subiecte care de-a lungul timpului au mai fost încălzite, cu aceeaşi credibilitate: zero. Nu voi răspunde punctual, aşa cum şi-ar dori cei care distribuie mizerii pentru dl Ponta, nu aş face altceva decât să mă scuz în faţa unor alegaţii care nu au alt scop, decât acela de a se multiplica din propria inconsistenţă. Cei care trebuie să se scuze sunt cei care orchestrează această campanie. Trebuie să se scuze, în primul rând, pentru modul în care conduc România", scrie Gorghiu pe contul său de Facebook.

Acuzată de Dan Şova şi, ulterior, de PSD că ar fi fost şi ea implicată în încrengătura Turceni - Rovinari, Gorghiu a dat asigurări că acuzaţiile ce i se aduc sunt "invenţii" şi a relatat că a primit ameninţări care nu o impresionează:

''Pentru cei sincer îngrijoraţi de avalanşa de subiecte şi ”dezvăluiri” reîncălzite (pe multe dintre ele le-am lămurit de-a lungul timpului) le transmit atât: fiţi liniştiţi, nici ameninţările pe care le-am primit, mai ales, în ultimele zile, cu precădere în ziua votului de la Senat, nici maşinile din coloana neoficială, care mă însoţesc de câteva luni, nici isteria mediatică la comandă nu mă impresionează. Nu există nimic în activitatea mea politică şi profesională care să fi fost vreodată în contradicţie cu legile României. Restul sunt invenţii", scrie Gorghiu.

Reamintim că miercuri, pledând în Plenul Senatului pentru un vot contra arestării sale, Dan Şova a susţinut un discurs în care, surprinzător, i-a invocat ca martori în sprijinul său pe copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi pe senatorul PNL, Teodor Atanasiu, arătând ca şi aceştia au avut "combinaţii" cu statul, în relaţie cu Rovinari şi Turceni.

"O să vă spun cu toată responsabilitatea. A fost vorba de trei contracte, în două dintre ele Rovinariul şi Turceniul erau acţionate în judecată de Societatea de închidere a minelor. Riscul era atunci de a se închide Rovinariul şi Turceniul şi pierderea a multor mii de locuri de muncă. Al treilea a vizat recuperarea unei creanţe de 48 de milioane de RON, a Complexului Turceni de la Electrica.

Nu am participat la această acţiune, dar colegii din societatea la care eram şi eu asociat au repurtat un succes care se vede şi azi. Colegii mei au reprezentat Turceniul şi au obţinut suma. Electrica a fost reprezentată de societatea de avocatură a doamnei preşedintă Alina Gorghiu. Îmi este foarte greu să cred că Alina Gorghiu nu îşi aminteşte cu precizie că în această tranzacţie între Turceni şi Electrica nu a fost absolut nimic ilegal, din contră, s-a respectat legea de sus până jos. Şeful AVAS la momentul respectiv era domnul Teodor Atanasiu. Cred că domnul senator Atanasiu vă poate confirma că nimic din ce a fost acolo nu a avut vreo umbră de ilegalitate", a declarat Şova.

O zi mai târziu, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Vrânceanu Firea, a atacat-o pe Gorghiu, afirmând că situaţia acesteia este "similară cu cea a altor politicieni pe care a încercat să îi demonizeze", şi i-a cerut să dea lămuriri în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc.

"Îi cer doamnei Gorghiu să nu se mai ascundă în spatele diversiunilor şi să răspundă la problemele ridicate în ultimele zile cu privire la persoana sa. Tot ce am văzut că a făcut până acum a fost să le interzică în mod expres colegilor ei din PNL comentarea acuzaţiilor care i se aduc. Presa şi opinia publică cer explicaţii, iar Alina Gorghiu trebuie să facă exact ceea ce le solicită altor politicieni să facă", scrie Gabriela Firea într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne