Alina Gorghiu: Ponta, bolnav de putere. Am demarat o moţiune populară pentru demiterea sa din funcţie [video]

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Pentru că este bolnav de putere şi nu vrea să se dea jos singur de pe scaunul de la Palaul Victoria, liberalii au decis să demareze o campanie de strângere de semnături de la cetăţeni pentru demiterea premierului Victor Ponta, aflat în prezent în autoexil în Turcia, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şefa PNL, Alina Gorghiu.

"Am luat act încă de ieri de scrisoarea din exil a premierului, încă premierului Victor Ponta. Din păcate, domnia sa insistă, se încăpăţânează să pună România într-o situaţie extrem de nefavorabilă, o situaţie delicată nu numai pe plan intern dar şi pe plan extern, iar acest lucru nu are nicio legătură cu situaţia medicală a domniei sale. În opinia noastră, boala premierului se cheamă altfel: boala de putere. Astăzi, în şedinţa Comisiei de unificare, PNL a decis să demareze o moţiune populară pentru demiterea lui Victor Ponta.

Această moţiune populară este al doilea episod după momentul noiembrie 2014 când, prin vot, Victor Ponta a fost trimis acasă. Astăzi, vom iniţia o campanie de strângere de semnături în toate judeţele României, în toate filialele PNL. Vom merge către cetăţeni pentru a le cere sprijinul pentru demiterea unui premier care refuză să facă un gest elementar, un gest de bun simţ şi de demnitate, anume de a-şi scrie demisia", a declarat Alina Gorghiu.

România nu-şi mai permite un prim-ministru urmărit penal, un premier care fuge de justiţie şi care nu are respect faţă de instituţiile statului şi faţă de români, susţine şefa PNL, care a menţionat, în context, şi rezultatele ultimului sondaj pe care l-a consultat şi care arată că 78% dintre români şi-au pierdut încrederea în actualul guvern.

Liberalii cer modificarea Constituţiei

Alina Gorghiu a mai precizat că, în cadrul şedinţei de astăzi, liberalii au încercat să identifice o soluţie pentru deblocarea crizei actuale, dar, din păcate, nu există foarte multe prevederi constituţionale care să ajute în acest sens.

"Dacă ai un prim-ministru lipsit de bun simţ politic care, în ciuda faptului că este urmărit penal, că este lipsit de credibilitate şi de legitimitate, refuză să-şi dea demisia, din păcate nu ai foarte multe soluţii. Avem, desigur, soluţia unei moţiuni de cenzură pe care o vom depune în toamnă", a subliniat co-preşedintele PNL.

Pe de altă parte, liberalii au ajuns la concluzia că situaţia este atât de gravă din orice punct de vedere ar analiza-o, încât sunt de părere că ar trebui discutat în spaţiul public şi în Parlament foarte serios, în comisia de revizuire a Constituţiei, posibilitatea reintroducerii instituţiei revocării primului ministru.

"Spun acest lucru cu toată responsabilitatea, amintindu-mi de prevederile constituţionale de până în 2003, când preşedintele României avea la dispoziţie această pârghie. Evident că această formulă va fi discutată. Vom încerca să generăm o dezbatere cât se poate de amplă pentru a vedea în ce măsură are susţinerea populaţiei şi în ce măsură vom creiona o majoritate parlamentară care să susţină acest amendament al PNL", a mai anunţat Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.