Alina Gorghiu: Nu vom guverna alături de PSD. Ştim cât de hulpav este partidul lui Dragnea

Categoric nu se pune problema unei formule de guvernare PNL-PSD pentru că se ştie foarte bine cât de hulpav este acest PSD, mai ales în formula condusă de Liviu Dragnea, a subliniat şefa liberalilor Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Chiar dacă nu va obţine 50% plus 1 din mandate, PNL va fi în centrul formulei majorităţii parlamentare care să genereze noul Guvern Cioloş, a declarat vineri, în cadrul unui interviu acordat Agerpres, şefa liberalilor Alina Gorghiu.

Întrebată cu cine ar putea face PNL majoritatea după alegerile parlamentare, şefa liberarilor a replicat că acest lucru depinde foarte mult ce partide politice vor intra în viitorul Legislativ.

"Eu cred că sunt partidele mici, cum este ALDE, cum este PMP, de exemplu, care au doi lideri, le-aş spune obosiţi politic, care de 26 de ani stau în vârful politicii şi nu au demonstrat nimic, nu au reuşit decât să distrugă instituţii de-a lungul vremii sau să decredibilizeze instituţii şi cred că nu vor intra în Parlament, în opinia mea. Ca atare, nu am să vă vorbesc de cele două.

Am să vă spun de PSD, cu care categoric nu se pune problema unei formule de guvernare şi spun categoric pentru că ştim cât de hulpav este acest PSD, mai ales în formula condusă de Liviu Dragnea. Ştiu că domniile lor îşi doresc orice funcţie în stat, dar nu se uită la ce înseamnă românul de rând", a precizat Alina Gorghiu.

În context, preşedintele PNL l-a dat exemplu pe liderul PSD Liviu Dragnea, care conduce de foarte multă vreme judeţul Teleorman, aflat în topul judeţelor sărace din România. "Nu prea văd cum i-a păsat de judeţul pe care îl reprezintă, dar altfel vorbeşte despre foarte multe alte lucruri în politică", a adăugat Alina Gorghiu.

"Uniunea Salvaţi România este un partid pe care îl văd în Parlament, este un partid nou care reprezintă un anumit segment din populaţia României, din electoratul României care este foarte bine că va fi reprezentat în Parlament. Avem, de altfel, un proiect comun care se numeşte Dacian Cioloş, însă nu se pune problema niciunei alianţe pre sau post-electorală cu USR şi UDMR, care cu siguranţă va intra în Parlament, fie cu un procent de peste 5%, fie cu pragul alternativ prevăzut de legea electorală.

Un UDMR care îşi va face calculele ca întotdeauna pragmatic, pe cine va susţine sau dacă va intra într-o formulă de guvernare cu unii sau cu alţii. Nu aş vrea să le fac de acum niciun fel de invitaţie nici lor, nici altora. Nu aş vrea să fac niciun fel de altă predicţie. Am convingerea că PNL, chiar dacă nu va obţine 50% plus 1 din mandate, va fi în centrul formulei majorităţii parlamentare care să genereze Guvernul Cioloş", a mai afirmat şefa PNL.