Alina Gorghiu îl atacă pe Băsescu: "acţiunile sale nu mai au credibilitate şi nici relevanţă"

Alina Gorghiu, parlamentar PNL
Alina Gorghiu, parlamentar PNL (Epoch Times România)

Acţiunile din prezent ale fostului preşedinte Traian Băsescu "nu mai au credibilitate în faţa cetăţenilor şi nici relevanţă", afirmă copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la o zi după ce fostul şef al statului şi-a făcut prima apariţie publică de la izbucnirea scandalului Udrea, relatează Agerpres.

Punându-l în antiteză cu Iohannis, copreşedintele PNL îl mai acuză pe fostul preşedinte că în cei zece ani de mandat, acesta nu a reuşit să semneze un pact politic pentru Armată, în timp ce actualul şef de stat a realizat acest lucru în mai puţin de două luni.

"Fără a defini cele două mandate ale fostului Preşedinte al României, Traian Băsescu, am o singură observaţie: în cei 10 ani nu a reuşit să semneze un pact politic pentru Armată, lucru pe care actualul Preşedinte l-a realizat în mai puţin de două luni.

În rest, consider că acţiunile din prezent ale domnului Traian Băsescu nu mai au credibilitate în faţa cetăţenilor şi nici relevanţă pentru actuala direcţie politică de consolidare a dreptei şi de reformă a clasei politice.", scrie Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, în urma consultărilor între preşedinte şi partidele politice s-a convenit semnarea unui pact care prevede alocarea a 2% din PIB pentru Apărare în 2017. Văzut drept o victorie de PNL, pactul este considerat de fostul preşedinte Băsescu drept un pas înapoi pentru ţară.

"Trebuie să vă faceţi o prioritate din a susţine că anul acesta prin rectificarea din vară să se ajungă la alocarea a 2% din PIB pentru armată. România va avea un comandament naţional al NATO destinat cooperării trupelor NATO cu armata română şi un comandament de divizie cu trupe desemnate care la nevoie vin de oriunde din ţările membre NATO pentru a apăra securitatea României. Este inadmisibil că la rândul tău să nu faci efortul financiar necesar, să dai semnal ca şi tu eşti dispus la o creştere de cheltuieli mai rapidă decât s-a concluzionat în pactul de la Cotroceni cu partidele. Aici este o chestiune ridicolă, el a fost prezentat ca un mare succes, pactul pentru 2% la Apărare în 2017, vreau să ştiţi că există hotărâre CSAT care obligă Guvernul să planifice 2% pentru Apărare în 2016, deci marele succes al pactului este că a amânat cu un an atingerea nivelului la care România s-a angajat la intrarea în NATO", a spus duminică Băsescu, la congresul PMP.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne