Alina Gorghiu: "Dacă UDMR consideră că dreptul de vot pentru români nu este o temă importantă, eu mă simt jignită"

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL
Alina Gorghiu, copreşedinte PNL (Epoch Times România)

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a reacţionat prompt la declaraţiile deputatului UDMR, Marton Arpad, care a afirmat că moţiunea de cenzură anunţată de liberali este probabil, doar de faţadă, iar tema acesteia - votul prin corespondenţă - nu este cea mai mare problemă pentru care ar trebui depusă o moţiune.

Întrebată, duminică, la Alba Iulia, cum comentează afirmaţiile lui Arpad, care, a anunţat de asemenea, că liberalii nu s-au consultat cu UDMR înainte să anunţe moţiunea de cenzură, Gorghiu a declarat că nu comentează reacţia acestuia sau a altui coleg din Parlamentul României şi că va avea în curând discuţii privind moţiunea de cenzură cu liderii Uniunii, relatează Mediafax.

"Eu nu vreau să comentez reacţiile unui vicelider sau ale unui coleg din Parlament. Eu voi discuta cu liderii UDMR şi, dacă domniile lor vor considera că este o temă de sprijinit, foarte bine. Dacă dânşii consideră că dreptul de vot pentru români nu este o temă importantă, eu mă simt jignită", a declarat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai adăugat că "orice supărare trece" şi că se aşteaptă ca un partid care, teoretic, se află în opoziţie, aşa cum este cazul UDMR, să susţină o moţiune de cenzură pe o temă foarte importantă pentru români.

Copreşedintele PNL a mai adăugat că tema moţiunii de cenzură nu trebuie dată de cât de mult îi place unui anumit coleg acea temă, ci importanţa acesteia are ca fundament ideea de respectare a unui drept fundamental pentru românii de oriunde, mai arată sursa citată.

"Importanţa nu trebuie dată de cât de mult îmi place mie sau unui coleg acea temă, ci importanţa este dată de ideea de respectare a unui drept fundamental pentru românii de oriunde. Dar eu sunt convinsă că discuţii cu liderii UDMR vor avea loc curând, discuţii cu ceilalţi lideri ai partidelor politice parlamentare vor avea loc, la fel, curând, imediat ce vom redacta acel draft de moţiune de cenzură şi vom dialoga cu ei în spiritul obţinerii unui sprijin", a declarat Gorghiu.

Gorghiu a mai precizat că, imediat ce draftul de moţiune de cenzură va fi creionat, liberalii vor discuta cu toate grupurile politice, vor înainta textul moţiunii tuturor parlamentarilor. Totodată, liderul PNL şi-a exprimat convingerea că astfel se poate face "o surpriză frumoasă pentru electoratul din România şi în acelaşi timp o surpriză neplăcută pentru Ponta."

Reamintim că viceliderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Arpad Marton, a declarat într-un interviu acordat rfi.ro, că UDMR nu a fost consultată de liberali înaintea anunţării datei şi temei moţiunii de cenzură, şi a opinat că depunerea moţiunii este, probabil, un demers de faţadă.

Deputatul UDMR s-a arătat surprins şi de tema moţiunii - votul prin corespondenţă - opinând că acesta nu este cea mai mare problemă pentru care ar trebui depusă o moţiune, reamintind că acea comisie care depune iniţiativele legislative privind alegerile este condusă de un liberal.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne