Alina Gorghiu capătă glas: "Preşedinta Înaltei Curţi nu are motive să demisioneze"

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, la Galaţi, că, în opinia sa, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, nu are motive să demisioneze, relatează Hotnews. Liderul liberal a mai precizat că parlamentarii trebuie doar să legifereze, nu să dea verdicte despre vinovăţia sau nevinovăţia magistraţilor.

"Nu pot să îi spun eu doamnei preşedinte a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ce să facă. În opinia mea, nu are motive să îşi dea demisia şi cred că fiecare dintre noi avem dreptul şi liberul acces la justiţie. Dacă vreo instituţie competentă din România constată că - ştiţi că există o lege a magistraţilor care analizează cazuri şi cazuri - este o problemă şi că cineva este vinovat - nu are sens să personalizăm acum -, acea persoană trebuie să plătească. Dar nu Alina Gorghiu sau Vasile Blaga sau oricine altcineva din Parlament trebuie să pună acest verdict. Nu cred că cineva din Parlament trebuie să facă altceva decât să legifereze", a declarat Gorghiu.

Declaraţiile Alinei Gorghiu vin la două zile după ce, invitat la Antena 3, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut că preşedinta ICCJ ar trebui să demisioneze. În acest context, Gorghiu, care a surprins opinia publică prin lipsa oricărei reacţii la declaraţiile colegului său, a precizat sâmbătă că punctele de vedere al lui Ludovic Orban sau Corneliu Dobriţoiu, care i-au cerut demisia Liviei Stanciu, sunt personale, partidul având un alt punct de vedere.

Reamintim că joi seara, Ludovic Orban, lider al deputaţilor PNL, a declarat în cadrul unei emisiuni Antena 3 că şefa ÎCCJ are mai multe motive pentru care trebuie să-şi prezinte demisia din fruntea instituţiei pe care o conduce. Totodată, Orban a pus la îndoială şi Consiliul Superior al Magistraturii, lansând un atac deosebit de dur la adresa judecătorului Cristi Danileţ. Liderul PNL a fost felicitat de moderatorii emisiunii pentru pentru poziţia sa.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne