Alina Gorghiu acuză un troc între Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL
Alina Gorghiu, copreşedinte PNL (Epoch Times România)

Co-preşedintele noului PNL, Alina Gorghiu, a acuzat luni că propunerea ca Radu Boroianu, vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR) să preia şefia Institutului Cultural Român (ICR) este parte a unui troc politic intre Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, care a împiedicat arestarea preventivă a senatorului Dan Şova.

"După cum ştiţi, cel care era din partea PSD director al ICR şi-a înaintat demisia, acesta fiind o altă parte a trocului politic dintre Tăriceanu şi Ponta. Adică dl director PSD de la ICR îşi dă demisia, Tăriceanu îl ajută pe Ponta cu cazul Şova, şi uite, ce surpriză! Domnul Boroianu din partea d-lui Tăriceanu este propus director la Institutul Cultural Român.", a declarat luni Alina Gorghiu.

Gorghiu a mai acuzat că această numire PSD îşi arată dispreţul faţă de o instituţie importantă şi a anunţat că PNL nu va lăsa lucrurile aşa, ci va veni cu propunere pentru acest post.

"Partidul Naţional Liberal va avea o propunere. Ne vom adresa astăzi elitelor, persoanelor care nu au calitate de membru de partid al PNL. Aşa cum am făcut în cazul Curţii Constituţionale, când am propus pentru ocuparea funcţiei un magistrat, aşa vom face şi acum. Vom încerca să găsim dintre elite un reprezentant care să dorească să candideze pentru această demnitate. Sunt convinsă că îl vom găsi.", a declarat co-preşedintele PNL.

"Institutul Cultural Român nu este tarlaua PSD, nu este obiect de troc cu Tăriceanu, ci ar trebui să fie o instituţie respectată, o instituţie unde nu ar trebui să mai punem oameni politici. Victor Ponta va trebui să înţeleagă acest lucru şi, dacă apelul meu va bate la uşa sa deschisă, suntem dispuşi să discutăm pentru a găsi formula: apolitic, competent, elită, pentru această funcţie de conducere.", a concluzionat liderul PNL.

Reamintim că preşedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, şi-a dat demisia de la şefia instituţiei, demisia sa fiind înregistrată vineri la cabinetul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Lilian Zamfiroiu ar urma sa fie numit ambasador la Vatican, potrivit unor surse parlamentare citate de Hotnews.

Vicepreşedintele PLR, Radu Boroianu a confirmat, luni, pentru Mediafax, că se află în negocieri pentru preluarea şefiei Institutului Cultural Român (ICR), instituţie aflată în subordinea Senatului, subliniind însă că lucrurile nu sunt sigure, procedurile fiind "complicate."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.