Alina Bica urmează exemplul Elenei Udrea. Cere azil politic în Costa Rica

Condamnată la închisoare cu executare de instanţa de fond şi judecată în trei dosare, fosta şefă a DIICOT a cerut azil politic în Costa Rica.
Alina Bica
Alina Bica (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

La fel ca prietena sa Elena Udrea, fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a cerut azil politic în Costa Rica. Anunţul a fost făcut vineri de avocatul acesteia, care a cerut judecătorilor Curţii Supreme ca audierea clientei sale să fie făcută prin sistem de videoconferinţă, relatează digi24.

Curtea Supremă are pe rol astăzi ultimul termen al celui de-al treilea proces în care fosta şefă a DIICOT, condamnată la închisoare cu executare de instanţa de fond, este acuzată de corupţie.

Reamintim că şi Elena Udrea a cerut azil politic în Costa Rica, fostul ministru precizând că a şi obţinut statut provizoriu de refugiat politic în respectiva ţară din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Instanţa supremă i-a respins însă solicitarea de a fi audiată la distanţă în dosarul „Gala Bute”, pe motiv că din actele depuse de avocatul acesteia nu ar rezulta că aceasta a obţinut acest statut.

Mai amintim că potrivit presei, şi Sergiu Diacomatu, fost vicepreşedinte în cadrul ANPR şi "coleg" de dosar cu Alina Bica, s-ar afla tot în Costa Rica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne