"Alianţa Vestului" pune PSD pe jar. Fost ministru: Mă înfioară aplecarea spre senzaţionalul nimicului

"Alianţa Vestului" - demersul primarilor PNL din Oradea, Cluj Napoca, Arad şi Timişoara - produce mare vâlvă în spaţiul public.
Florin Jianu, preşedinte, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România
Florin Jianu, preşedinte, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul ministru Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România, a reacţionat luni, pe pagina sa de socializare, la valul de comentarii pe tema "Alianţei Vestului".

"Când văd comentariile despre alianţa celor patru primării din Transilvania - Banat, mă înfioară lipsa de profesionalism şi aplecarea spre senzaţionalul nimicului. Cei patru primari s-au unit să creeze împreună un nou ITI (Investiţii Teritoriale Integrate) pentru perioada 2021-2027, pe modelul ITI Delta Dunării, teritoriul pilot care în perioada 2014-2020 a avut o alocare globală de aproximativ 2 miliarde de euro pentru investiţii", a declarat Florin Jianu.

Potrivit fostului ministru, este o abordare comună şi încurajată de Comisia Europeană.

"În loc să se jelească asupra căderii iminente a drobului de sare, ceilalţi primari din Sudul ţării, din Oltenia, din Muntenia, din Moldova (apropos, se pot uni singuri să îşi pună autostrada Moldovei într-o finanţare specială), din toate regiunile ţării, ar trebui să se unească în astfel de teritorii şi să ceară alocare pentru ITI!!!", a subliniat Florin Jianu.

Iniţiativa celor patru primari a dus la un val reacţii negative în tabăra social-democraţilor. Una dintre cele mai dure a venit din partea lui Adrian Bourceanu, consilier judeţean din Neamţ.

"Aud că s-a inventat o aşa numită «alianţă a vestului» care din punct de vedere economic se rupe de ceea ce însemnă România economică actuală. Cred sincer că nu a existat niciodată în istoria României de după 1918 un pericol mai mare la adresa integrităţii şi independenţei statului român ca acest concept care tinde să devină un «brand» după modelul Italiei, cu referire nordul acestui stat. Aştept cu maxim interes ca în principal factorii diplomatici şi de decizie ai guvernului român să clarifice în tandem cu ” românii” care au inventat acest atac la adresa României acesta «nouă viziune»", a declarat Adrian Bourceanu, citat de vestea.net.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne