Alianţă supriză pe scena politică. PRU-ul lui Diaconu s-ar putea coaliza cu partidul lui Geoană

PRU şi PSRO ar putea semna un protocol vizând o alianţă pentru alegerile din toamnă. Protocolul ar "valoriza" personalitatea lui Geoană, însă membrii PSRO ar candida pe listele PRU.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Proaspăt intrat în partidul lui Bogdan Diaconu, deputatul ex-PSD Sebastian Ghiţă a declarat pentru Hotnews.ro că s-a întâlnit, ieri, cu Mircea Geoană, liderul Partidul Social Românesc (PSRO), pentru a discuta despre un eventual protocol de colaborare parlamentară între cele două partide, având în vedere că ambele partide au deputaţi şi senatori în actualul legislativ.

Potrivit sursei citate, Sebastian Ghiţă a susţinut că s-a discutat inclusiv posibilitatea ca la alegerile din toamnă cele două partide să-şi pună candidaţi pe listele unui singur partid, PRU, având în vedere că o alianţă ar mări pragul electoral la 8%. "Ideea a fost să facem un protocol care să valorizeze personalitatea domnului Geoană şi să construim liste", a explicat Ghiţă.

La rândul său, Geoană a declarat pentru Hotnews.ro, referitor la discuţiile cu PRU, că "pericolul" ca Băsescu şi Tăriceanu să participe la viitoarea majoritate guvernamentală e foarte mare, iar "o coaliţie a partidelor mici poate reprezenta o soluţie".

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că deputatul ex-PSD Sebastian Ghiţă, fondatorul România TV, a decis să se înscrie marţi în Partidul România Unită, partid care, potrivit lui Bogdan Diaconu, îl aşteaptă şi pe Victor Ponta să i se alăture.

"Domnul deputat Sebastian Ghiţă s-a înscris în PRU. Şi îi urez bun venit în echipă şi sunt convins că este un mare câştig pentru echipa PRU, pentru construcţia politică pe care o să o prezentăm şi o să o ducem la maturitate până la alegerile parlamentare. PRU îl aşteaptă pe Victor Ponta să ni se alăture.

Pe lângă Ghiţă, în PRU au mai intrat în ultimele zile deputatul Dorin Petrea (PMP), senatorul Constantin Popa (PMP), deputatul Ion Eparu (PSD), deputatul Cristian Rizea (PSD), şi senatorul Daniel Savu (ex-PSD) şi deputatul Mihai Sturzu (ex-PSD) precum şi fostul purtător de cuvânt al guvernului Ponta, Mirel Palada.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne