Alianţa pentru Centenar invită chişinăuienii la Marşul Automobilistic Unionist

Marea Adunare Centenară
Marea Adunare Centenară (Alianţa Centenar)

Anunţat acum o lună, „Marşul Automobilistic Unionist”, va avea loc duminică 21 octombrie, la Chişinău începând cu ora 12:00, fiind organizat de către Alianţa pentru Centenar şi va porni din scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.

Potrivit preşedintelui Blocului Unităţii Naţionale (BUN), Ion Leaşcenco, acum o lună au fost nevoiţi să amâne această manifestaţie publică pentru a nu se identifica şi a nu crea confuzie, în contextul în care în aceeaşi zi un partid politic a anunţat că organizează o manifestaţie similară.

Pe de altă parte, tot pe 21 octombrie şi Partidul Democrat a anunţat că va aduna în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului în jur de „60.000 de susţinători”, motiv pentru care Unioniştii, nedorind să amâne din nou manifestaţia lor, au schimbat doar locul desfăşurării.

„Noi nu vrem să ne confruntăm sau să încercăm cumva să organizăm acest marş în acelaşi loc cu un partid politic de aceea am fost nevoiţi să schimbăm locaţia evenimentului. Astfel, punctul de pornire a marşului automobilistic va începe în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”. De acolo vom porni la ora 12:00 într-un marş auto pe principalele artere ale municipiului Chişinău. Vom trece prin toate sectoarele urbei noastre”, a declarat Ion Leaşcenco în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai specificat că după încheierea marşului automobilistic, organizatorii vor dona o replică a flăcării unirii din cele care au parcurs peste 1.000 km pe jos de la Alba Iulia la Chişinău, Muzeului de Istorie a Moldovei. „Flacăra unirii va rămâne acolo pentru totdeauna. Ulterior vom duce două flăcări în două localităţi semnatare ale declaraţiilor unirii. Sperăm să ajungem în toate localităţile Republicii Moldova cu flacăra unirii”, a adăugat preşedintele BUN.