Alexandru Cozer: Atacurile unioniştilor la adresa ACUM – favorizează victoria lui Plahotniuc şi PSRM

O victorie categorică a lui Plahotniuc şi a socialiştilor va îndepărta şi mai mult Moldova nu doar de UE, ci şi de România, afirmă jurnalistul Alexandru Cozer.
Alex Cozer, jurnalist
Alex Cozer, jurnalist (facebook.com / Alex Cozer)

Jurnalistul Alexandru Cozer consideră că agitaţia electorală din ultimele zile din R. Moldova pe aşa-zisul segment unionist şi atacurile acestora la adresa blocului ACUM precum că ar fi antiunionist şi că nu ar reprezenta electoratul unionist ar arăta o totală lipsă de responsabilitate.

„Atunci când ştii foarte bine că nu ai absolut nicio şansă să treci pragul electoral, iar în circumscripţii poţi spera doar la a rupe câteva procente tocmai de la blocul ACUM este o lipsă de responsabilitate să sari cu orgoliile personale, să te baţi cu pumnul în piept că doar tu reprezinţi unioniştii, să ataci singurii adversari redutabili ai alianţei oligarhice Plahotniuc-Dodon”, notează jurnalistul într-un editorial pe cotidianul.md.

În opinia jurnalistului, orice bun român înţelege, cu siguranţă, că lupta care se dă la 24 februarie e mult prea importantă pentru a cădea pradă unor orgolii prosteşti. Mai mult, o victorie categorică a lui Plahotniuc şi a socialiştilor va îndepărta şi mai mult Moldova nu doar de Uniunea Europeană, ci şi de România.

„Îi cunosc bine pe majoritatea celor din lista ACUM. Pe cel puţin jumătate dintre ei personal. Şi ştiu sigur că, din primii 25, cel puţin 15 se consideră români şi sunt şi unionişti, chiar dacă unii dintre ei nu au afirmat public acest lucru. Şi au demonstrat-o inclusiv prin fapte.

De restul de până la 25, cred că majoritatea nu ar avea nicio problemă cu unirea, dacă vreodată se va ajunge la un referendum în acest sens. Un nou eşec al forţelor pro-europene îi va determina pe cetăţeni să plece. Iar atunci idealul unirii va fi şi mai departe”, a concluzionat Alexandru Cozer.