Alexandrescu: Pedofilul din lift scăpa de orice grijă dacă modificările Codului de procedură erau în vigoare

Dacă modificările Codului de procedură penală ar fi fost deja în vigoare, "pedofilul din lift" ar fi scăpat de orice grijă, a atras atenţia senatorul Vlad Alexandrescu, care s-a arătat indignat de manevrele juridice făcute de coaliţia PSD-ALDE-UDMR.
foto
foto (Vlad Alexandrescu / Facebook)

Fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, senator USR, a criticat modificările aduse în Parlament Codului de procedură penală de coaliţia PSD-ALDE-UDMR.

"Îl mai ţineţi minte? Pe domnul poliţist "siguranţă şi încredere" filmat cum molestează copii prin lifturi de bloc? Pe domnul protejat ulterior de superiorii lui şi de Carmen Dan şi despre care s-a aflat că mai făptuise şi alte patru agresiuni sexuale? Eu încă ţin minte. Ţin minte cum cu ajutorul acelei filmări din lift am putut depista şi scoate un om periculos de pe străzi. Ei bine, de acum înainte aceste filmări nu mai au nicio utilitate căci poliţia nu se mai poate folosi în niciun fel de ele", a declarat Vlad Alexandrescu.

Fostul ministru a explicat că, dacă modificările la Codul de Procedură Penală votate de coaliţia PSD-ALDE-UDMR erau de atunci în vigoare, lucrurile ar fi decurs cu totul altfel. De exemplu:

"Filmarea din lift ar fi useless. Nu mai are nicio valoare legală, nu ai voie nici să o prezinţi în instanţă. Toată ţara ar vedea ce a făcut la TV, dar procurorii nu-i pot face nimic pentru că legea nu îi lasă să folosească proba video.

Declaraţiile copiilor abuzaţi vor trebui făcute în faţa agresorului lor! Vorbesc foarte serios, PSD-ALDE-UDMR sunt foarte îngrijoraţi de soarta unor astfel de agresori şi ei cred că victimele ar trebui să-i privească în ochi în timpul mărturiei.

Dacă modificările CPP intrau de atunci în vigoare, acum poliţistul pedofil scăpa de mult de orice grijă, probabil o achitare în primă instanţă fără emoţii. Ca el mai sunt sute, poate mii, pe care nicio filmare de pe stradă sau din bloc nu-i va afecta în vreun fel."

"Asta înseamnă modificările făcute de PSD-ALDE-UDMR, în caz că vă întrebaţi", a subliniat Vlad Alexandrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne