Alexandrescu: Ecaterina Andronescu reia discursul FSN din '90

Protestele nu transmit ideea că România este o ţară neguvernabilă, aşa cum a afirmat Ecaterina Andronescu ci dimpotrivă, că democraţia nu a murit, susţine Vlad Alexandrescu.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Discursul în care social-democrata Ecaterina Andronescu susţinea că protestele de stradă strică imaginea României în afară şi acreditează ideea că suntem o ţară instabilă şi neguvernabilă este în linie cu cele ţinute de FSN în anii '90 , remarcă senatorul USR Vlad Alexandrescu, într-o postare pe Facebook. Potrivit senatorului, lucrurile stau însă cu totul diferit.

"UN PREŞEDINTE PENTRU LINIŞTEA NOASTRĂ", aşa era prezentat Iliescu în 1990.

"Golanii, legionarii, protestatarii din Piaţa Universităţii să se potolească, să nu mai provoace dezordine. Ne fac ţara de râs!" Lăsaţi-ne să lucrăm!" Aşa suna discursul FSN-ului în 1990 şi la fel sună şi acum. Anii trec, oamenii rămân la fel.

"Protestele transmit imaginea că România este o ţară neguvernabilă şi toţi vom avea de pierdut", asta e din partea doamnei Andronescu. "UN GUVERN PENTRU LINIŞTEA NOASTRĂ" parcă ar dori să spună. Nu PSD trebuie să îşi ceară scuze pentru incompetenţă, noi trebuie să ne facem că nu vedem şi să ascundem mizeria sub preş. Să-i lăsăm să lucreze.

Totuşi, să nu ne concentrăm prea mult pe ce spun pesediştii. Pesediştii spun mai departe ce le spune Daddy. Să-i lămurim mai bine pe toţi cei de la PSD, ALDE şi pe alţii care devin brusc îngrijoraţi de imaginea noastră:

Atât în ţară cât şi în străinătate, protestele transmit mesajul că democraţia nu a murit încă în România. Că cetăţenii oneşti nu se dau bătuţi şi că nu vor nici iliberalism, nici "democraţie originală". Chiar şi atunci când totul pare pierdut, reuşim din nou şi din nou să ne surprindem pe noi înşine", scrie, pe Facebook, fostul ministru al Culturii.

Vlad Alexandrescu mai atrage atenţia că a fost un an greu şi urmează alţii şi mai grei iar românii trebuie să rămână determinaţi şi uniţi.

"A fost un an greu, urmează alţii şi mai grei. Când văd însă atâţia oameni care luptă pentru schimbare, atât de hotărât şi fără a cere nimic înapoi, care nu vor nici să se resemneze, nici să plece, îmi dau seama că putem câştiga. Că dacă vom rămâne la fel de hotărâţi cum am fost aseară şi dacă vom lucra împreună, putem să transformăm speranţa în reuşită.

Mai e însă cale lungă până acolo. Ce spuneţi, rezistăm?", transmite senatorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne