Alexandra Dulgheru învingătoare, Monica Niculescu învinsă la turneul de la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru.
Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru. (STAN HONDA / AFP / Getty Images)

Alexandra Dulgheru (locul 50 WTA) s-a confruntat cu jucătoarea americană Nicole Gibs (locul 97 WTA), calificându-se în următorul tur fără emoţii. Românca a câştigat primul set cu 6-3, iar în setul al doilea a trecut de americancă cu scorul de 6-1.

În faza următoare a competiţiei, Dulgheru se va întâlni cu franţuzoaica Alize Cornet (locul 29 WTA), care a eliminat-o pe Simona Halep în primul tur al turneului de la Madrid.

Irina Begu s-a califict, de asemenea, în turul al doilea al turneului de Grand Slam de la Roland Garros. În faza următoare, Irina Begu va juca împotriva croatei Ana Konjuh (locul 93 WTA).

Andreea Mitu este a patra jucătore româncă care s-a calificat în turul al doilea, reuşind să o învingă pe franţuzoaica Alize Lim, cu scorul de 6-3, 6-2.

Românca o va avea ca adversară în turul următor pe câştigătoarea partidei dintre Karolina Pliskova din Cehia/(locul 12 WTA) şi Shuai Zhang din China.

Jucătoarele care au trecut în turul doi şi-au asigurat un cec de 50.000 euro şi 70 de puncte WTA.

Monica Niculescu (locul 69 WTA) a pierdut luni, cu 6-2, 6-2 calificarea în turul 2 în faţa mai experimentatei Carla Suarez Navarro din Spania (locul 8 WTA), la turneul de Mare Şlam de la Roland Garros.

Fiind una dintre jucătoarele care este în real progres de la începutul anului, Carla Suarez Navarro a profitat de emoţiile pe care le-a avut Niculescu şi de greşelile acesteia şi a câştigat primul set fără probleme cu 6-2.

În setul al doilea la scorul de 4-0 pentru jucătoarea spaniolă, Monica are o revenire şi ajunge la 4-2, însă Suarez câştigă setul tot cu 6-2.

Tot astăzi va juca jucătoarele noastre Irina Camelia Begu şi Andrea Mitu.

Simona Halep s-a calificat ieri în turul doi, învingând-o pe rusoaica Evghenia Rodina (locul 91 WTA) cu scorul 7-5, 6-4.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport