Alexandra Cadanţu şi Chantal Skamlova, campioane la Budapesta (ITF)

Perechea româno-slovacă s-a impus în ultimul act al circuitului din capitala Ungariei în faţa sportivelor Kaitlyn Christian (Statele Unite)/Giuliana Olmos (Mexic), în două seturi, scor final 6-1, 6-3.
(Getty Images)

Jucătoarea română Alexandra Cadanţu (28 ani, 270 WTA la dublu) alături de partenera sa din Slovacia, Chantal Skamlova a cucerit titlul probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Budapesta, dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, cele două tenismene impunându-se destul de uşor, după doar 60 de minute de joc efectiv, în faţa favoritelor numărul doi - Kaitlyn Christian (Statele Unite)/Giuliana Olmos (Mexic) cu scorul de 6-1, 6-3.

Cuplul româno-slovac a avut un parcurs admirabil încă din debutul tabloului principal de dublu, acolo unde le-a avut ca oponente pe principalele favorite la câştigarea trofeului, sportivele Dalila Jakupovic (Slovenia)/Irian Hromaceva (Rusia), scor final 6-3, 4-6, 10-6.

În sferturi au trecut de jucătoarele ţării gazdă, unguroaicele Anna Bondar/Panna Udvardy, scor 7-5, 3-6, 13-11, pentru că în penultimul act să primească replica rusoaicelor Polina şi Sofia Golubovskaia, scor 6-3, 6-4.

Pentru reprezentanta ţării noastre acesta este primul titlu de dublu cucerit în această ediţie de sezon competiţional.