Alexandr Slusari: Guvernarea, cu ajutorul ANRE, impune moldovenilor să achite carburanţi nejustificat de scump

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică din RM va micşora preţurile la benzină şi motorină în ajunul alegerilor parlamentare, deşi era obligată să o facă încă la începutul lunii noiembrie, afirmă Alexandr Slusari.
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei Demntitate şi Adevăr
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei Demntitate şi Adevăr (The Epoch Times România)

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandr Slusari, consideră că Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) încalcă legea deoarece a patra lună nu schimbă preţurile plafon pentru benzină şi motorină, deşi era obligată să facă acest lucru încă la 7 noiembrie.

„Importatorii produselor petroliere au lobat recent amendamente în legislaţie, care prevăd că preţurile-plafon se schimbă odată la trei luni. La 7 august ANRE a stabilit preţuri-plafon de comercializare cu amănuntul a carburanţilor: 19,01 lei pentru un litru de benzină Premium-95 şi 16,89 lei pentru un litru de motorină”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Slusari menţionează că în această perioadă valoarea unui baril de ţiţei s-a micşorat cu circa 22 %, dar ANRE probabil aşteaptă ordinul să intervină mai aproape de ziua alegerilor. Exact aşa cum se planifică cu tarifele la căldură, care ar fi trebuit micşorate mult timp în urmă cu minimum 15 %. Până atunci însă, autorităţile de la Chişinău lasă populaţia să plătească preţuri şi tarife exagerate la combustibil.

„Avem din nou un exemplu cras când guvernarea, în loc să se lupte cu acorduri de cartel şi să micşoreze marja comercială operatorilor petrolieri, impune populaţia să achite carburanţii nejustificat de scump. Se aplică schema clasică al unui stat mafiot - un grup îngust de antreprenori, apropiaţi puterii, obţin supra venituri din contul poporului. Societate civilă, şoferi şi agricultori, locuitori ai Capitalei, suntem în drept să ieşim la un protest civic!”, a conchis vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe